Antena Căutare

Guvernul se reuneşte în şedinţă astăzi şi ar urma să fie discutat într-o primă lectură proiectul de buget

Guvernul se reuneşte într-o nouă şedinţă, vineri seară, în cadrul căreia ar urma să fie discutat într-o primă lectură proiectul legii bugetului de stat pe anul 2020.

Şedinţa de Guvern este anunţată să înceapă la ora 18.00.

Premierul Ludovic Orban declara, joi, că până luni va decide forma în care va fi adoptat bugetul pentru anul 2020, fiind luate în calcul procedura parlamentară sau asumarea răspunderii. Orban afirma că, în oricare dintre situaţii, orice amendament benefic va fi admis.

El spunea că în cursul zilei de joi urma să fie gata o primă variantă a bugetului pentru 2020 care va fi discutată cu partidele care susţin Guvernul, iar în cursul zilei de vineri va exista o primă lectură a documentului.

Întrebat dacă va angaja răspunderea Guvernului pentru Legea bugetului, Orban spunea: ”Obiectivul nostru este de a reuşi adoptarea bugetului de stat şi a Legii asigurărilor sociale până în 31 decembrie. Dacă constatăm că este posibil să atingem acest obiectiv prin dezbaterea obişnuită în Parlament, vom apela la dezbatere”.

Orban preciza că orice amendament adus Legii bugetului şi care este oportun va fi admis, indiferent de modul în care se a adopta legea.

”Orice amendament benefic pentru care există resurse şi aduce câştiguri pentru economie şi societate va fi acceptat”, spunea Orban.

Întrebat când va decide forma în care va fi adoptat bugetul, Orban anunţa că ”până luni”.

Sursa : news.ro

Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a lansat un apel emoționant! Dorința neașteptată a tinerei: „Am avut o problemă ... UPDATE - Şefa PSD Caraş-Severin, la audieri în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara/ Şi Mihai Fifor a sosit la sediul D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x