Antena Căutare

Gyorgy Frunda: Daca USL va avea 50%, ne va inchide usa in nas, daca nu, va fi foarte draguta cu noi

Senatorul UDMR si fostul consilier prezidential Gyorgy Frunda a declarat, la Radio France Internationale (RFI), ca isi face "probleme serioase pentru intrarea in Parlament a UDMR-ului". El a estimat ca, dupa alegerile din 2012, daca USL va avea 50%-51% "sigur nu va apela" la formatiunea maghiara, dar daca va avea 48%, "cu siguranta va apela", pentru ca stie ca "poate avea incredere" in UDMR. De asemenea, parlamentarul UDMR a afirmat ca nu exclude o eventuala alianta post-electorala cu USL.

"Prima problema a UDMR-ului este sa fie in Parlament. Eu imi fac probleme cu prezenta noastra in Parlament. Pe de o parte, vom plati pretul guvernarii. Or omul mediu, cetateanul de rand simte ca traieste mai prost in 2012 decat a trait in 2008, iar aceasta factura electorala trebuie platita. Doi: UDMR-ul va avea ca adversari in cadrul comunitatii maghiare partidele domnilor Tokes si Sasz, care deja ataca de foarte multe ori imoral UDMR-ul si neadevarat, iar aceste atacuri vor fi mult mai intetite, mult mai agresive in perioada urmatoare, iar rezultatul va fi ca alegatorul, care pana acum vota UDMR-ul, o parte dintre ei vor fi dezamagiti, scuzati-mi expresia, scarbiti de lupta politică si pur si simplu nu vor merge la alegeri. Si sa nu uitati ca cel putin 60%-70% din electoratul nostru reprezinta pensionari, pensionarii care au avut cel mai mult de pierdut, de la spital la incalzirea electrica, pe ei ii intereseaza mult mai putin perspectivele viitoare, invatamantul sau celelalte aspecte, asa ca eu imi fac probleme serioase pentru intrarea in Parlament a UDMR-ului", a explicat Gyorgy Frunda, la RFI.

Totodata, parlamentarul UDMR a spus ca nu exclude o eventuala alianta post-electorala cu USL.

"In ceea ce priveste aliante post-electorale, istoria din ultimii 20 de ani ne-a invatat ca se apeleaza la UDMR atunci cand este nevoie de UDMR (...) Daca USL va avea 50%-51%, sigur nu va apela la noi, daca va avea 48%, cu siguranta va apela la noi, pentru ca stie ca poate avea incredere in noi. (...) Daca vor avea 50%, ne vor inchide usa in nas, daca vor avea 48%, vor fi foarte draguti cu noi", a precizat Frunda.

Foto: Intactimages

2012: Cele mai importante evenimente, din punct de vedere politic... Crin Antonescu: "Basescu a renuntat la ideea de reorganizare teritoriala dupa cateva calcule politice"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x