Antena Căutare

Igas intra fortat in "Doi si un sfert"

Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat ca se gandeste la reorganizarea DGIPI, care , in opinia sa "nu este suficient de eficienta in momentul de fata". Igas a spus ca va continua reorganizarea Ministerului Administratiei si Internelor si a structurilor din subordine. El a precizat ca scopul sau este o reasezare "pe alte principii si pe alte coordonate in comparatie cu ce a fost pana acum".

"Categoric vom ajunge si la restructurarea unor categorii din subordinea ministerului", a spus el.

Intrebat, in contextul acestor declaratii, ce ganduri are in privinta DGIPI, Igas a raspuns: "Categoric ca ma gandesc la o reorganizare a acestui serviciu. Nu este suficient de eficient in momentul de fata si de aici va incepe toata munca".

La randul lui, presedintele Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, Costica Canacheu, s-a pronuntat pe tema reorganizarii si a disponibilizarilor din MAI.

"Inca se lucreaza. Ni s-a spus ca in urmatoarele doua saptamani va fi o situatie apropiata de final in legatura cu reorganizarea. De la aprobarea bugetului, stiti ca incepand cu semestrul al doilea, intre 7.000 si 9.000 de posturi din cadrul MAI vor fi restructurate. Asta nu inseamna ca acest umar se va suprapune pe numarul persoanelor, pentru ca prin decizia luata cu ocazia aprobarii bugetului numarul de posturi vacante care erau posibil de finantat au fost reduse cu 8.000, dar nu au fost disponibilizari, ci acele posturi nu mai pot fi incadrate. Pe de alta parte, anual ies din sistem undeva la 3.000 de persoane, fie la pensie fie in alte situatii. Asa ca, in mod concret, este de prevazut ca undeva la 4.000-5.000 de posturi vor fi reduse in semestrul al doilea", a spus Canacheu.

Totodata, deputatul PDL a mai spus ca ministrul a informat comisia si in legatura cu reorganizarea sectiilor de politie in localitati.

"Ni s-a spus ca vor fi concentrate fortele de politie si jandarmerie in centre care sa nu mai tina de fiecare localitate. In functie de statisticile legate de infractionalitate, in functie de numarul populatiei din zona respectiva, se vor organiza centre intarite, in sensul de sedii. Vor activa impreuna politisti din mai multe localitati, asigurandu-se astfel personal pentru prezenta continua in teren, pentru patrulare si asigurandu-se resurse pentru aceasta patrulare in teren", a explicat Canacheu.

El a adaugat ca pe toata durata procesului de reorganizare a ministerului membrii Comisiei de aparare din Camera vor avea intalniri saptamanale cu reprezentantii MAI.

"In fiecare saptamana vom avea intalniri cu reprezentanti ai Ministerului aici, la sediul comisiei, sau la sediul diverselor inspectorate. Saptamanal vom avea rapoarte legate de desfasurarea activitatii, cu activitatea de reorganizare inceputa de minister pe diferitele categorii de forte", a spus Canacheu.

Sursa: Jurnalul National

Batalia pe Realitatea: Mogulul versus Ghita... Mircea Geoana: “Cer de la sefii PSD mai multa maturitate si mai mult respect”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x