Antena Căutare

Ioan Ghise a depus plangere penala impotriva lui Basescu si a judecatorilor de la Curtea Constitutionala

Ioan Ghise a anuntat, joi dimineata, ca a depus la Parchet o plangere penala contra lui Traian Basescu. Senatorul il acuza pe presedinte de uzurpare de calitati oficiale si propaganda in favoarea statului totalitar.

Ghise a depus o plangere penala si impotriva judecatorilor Curtii Constitutionale Romane. Acestia sunt acuzati de comunicare de informatii false si abuz in serviciu.

"S-a inregistrat impotriva a sase judecatori ai Curtii Constitutionale plangerea pentru un cumul de infractiuni prevazute in Codul Penal: propaganda in favoarea statului totalitar (articolul 166, indice 1), transmiterea de informatii false (articolul 168, indice 1), abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu in forma calificata (articolul 248) si uzurparea de calitati oficiale", a declarat Ioan Ghise, in cadrul unei conferinte de presa sustinute joi.

Judecatorilor CCR li se imputa faptul ca au infirmat in mod abuziv, prin hotararea de invalidare a referendumului, rezultatele referendumului asa cum au fost ele constatate de catre Biroul Electoral Central si ca l-au reinstalat pe Traian Basescu, desi o hotarare de invalidare a referendumului nu echivaleaza cu anularea suspendarii presedintelui.

"Prin abuz de drept, au initiat impunerea dictaturii in Romania", a mai spus Ghise.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Scandal la Ministerul Transporturilor! Lista candidatilor pentru CNADNR a aparut in presa... Traian Basescu: Nu avem niciun motiv sa modificam tinta de aderare la Euro in 2015 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x