Antena Căutare

Iohannis, la învestirea lui Bogdan Aurescu: Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere. Acest lucru acum începe să redevină posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de învestire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe, că politica externă a României a avut de suferit în ultimii trei ani şi jumătate, întrucât "lideri PSD-işti diletanţi" au decredibilizat ţara în relaţia cu partenerii. "Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat ţara noastră. Acest lucru acum începe să redevină posibil, după mulţi ani în care politica externă a fost afectată de guvernări eşuate, am ajuns într-o zonă în care putem să fim optimişti că preşedintele şi Guvernul României vor colabora loial", a spus Iohannis.

La ceremonia de învestire a noului ministru de Externe Bogdan Aurescu au fost prezenţi Ramona Mănescu, care a deţinut funcţia până acum, premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Un lucru trebuie să vă spun foarte clar acum şi aici. Politica externă a României, pe care cred că am condus-o rezonabil, a avut în ultimii trei ani şi jumătate de suferit. Lideri PSD-işti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare. Singurul lucru pe care l-au obţinut este decredibilizarea României în relaţia cu mulţi parteneri cu care am avut legături strânse şi încredere reciprocă. Ştiţi foarte bine care sunt dosarele ratate de guvernarea PSD-istă şi aş menţiona poate numai dosarul ONU, unde am avut o poziţie de start foarte bună şi în final nu ne-am atins obiectivul şi altele pe care nu vreau să le menţionez acuma fiindcă le cunoaşteţi foarte bine", a declarat Iohannis.

El a adăugat că este cazul să reparăm ce au stricat PSD-iştii, să refacem încrederea partenerilor noştri în România, în politica externă a României.

"Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat ţara noastră. Acest lucru acum începe să redevină posibil, după mulţi ani în care politica externă a fost afectată de guvernări eşuate, am ajuns într-o zonă în care putem să fim optimişti că preşedintele şi Guvernul României vor colabora loial, aşa cum este scris în Constituţia României", a spus şeful statului.

Sursa : news.ro

Teodorovici a ciocnit un pahar de şampanie la plecarea din minister: Veţi constata o diferenţă de clasă între mine şi Cî... Premieră la alegerile prezidențiale 2019: BEC nu va mai anunța rezultate provizorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x