Antena Căutare

Iohannis: Va exista o reuniune a comisiei mixte România-Bavaria şi lucrul acesta este foarte important nu doar pentru relaţiile politice, ci, bineînţeles, şi pentru relaţiile economice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la sediul Guvernului Landului Bavaria, că va exista o reuniune a comisiei mixte România-Bavaria, menţionând că acest lucru este foarte important nu doar pentru relaţiile politice, ci şi pentru relaţiile economice.

"Este cunoscut faptul că relaţiile dintre România şi Bavaria sunt unele foarte deosebite. Noi avem o relaţie care durează de foarte mulţi ani. Cred că este foarte important să semnalăm faptul că relaţia noastră, şi pentru România, şi pentru germanii din România care trăiesc în Bavaria - reprezintă o punte deosebită între România şi Bavaria. În acest sens, stimate domnule Prim-ministru, sunt foarte bucuros că subliniaţi acest lucru şi spuneţi că este o punte. Acest lucru, pentru noi, este foarte valoros", a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul declaraţiilor de presă comune cu prim-ministrul Guvernului Landului Bavaria, Markus Söder.

El a adăugat că va exista o reuniune a comisiei mixte România-Bavaria.

"Aş dori, în acest context, să menţionez că mi se pare important faptul că Guvernul românesc şi cel bavarez din nou se întâlnesc. Va exista o reuniune a comisiei mixte România-Bavaria şi lucrul acesta este foarte important nu doar pentru relaţiile politice, ci, bineînţeles, şi pentru relaţiile economice, pentru că sunt investitori români şi bavarezi care vin aici", a spus Iohannis.

El a menţionat că se va discuta despre teme europene.

"Astăzi avem posibilitatea de a vorbi despre teme europene. În acest sens, sunt sigur că vom vorbi şi despre ceea ce am făcut noi în Europa. În acest context, doresc să spun că România, pe parcursul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a primit foarte multă susţinere din partea Guvernului bavarez. Vom aborda teme precum Brexit, Bugetul Multianual şi încă multe alte teme. Cred că împreună vom reuşi să ajungem la unele concluzii pozitive şi ne doresc astăzi, şi aici, şi la Seeon, o zi frumoasă!", a afirmat Iohannis.

Sursa : news.ro

Ultima oră: Liviu Dragnea vrea eliberarea. Ce a scris în cererile depuse la Înala Curțe de Casație și Justiție - Secția ... Vlad Voiculescu, despre intrările în PNL ale lui Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu: O dezamăgire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x