Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Judecatorii vor de doua ori mai multi bani in 2013

Puterea judecatoreasca a solicitat Executivului un buget dublu pentru anul 2013. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, in sedinta din data de 23 august, bugetele instantelor judecatoresti pentru anul 2013. In proiectul de buget au fost cuprinse propunerile transmise de catre instantele judecatoresti.

“Bugetul avizat cuprinde inclusiv fondurile care trebuie acordate in baza OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, bugetul avizat de CSM cuprinde si fondurile necesare pentru plata premiului anual, a primei de vacanta si a primelor, precum si a orelor prestate in fara duratei normale a timpului de lucru. Potrivit Legii nr. 304/2004 avizul acordat de CSM este unul conform, adica obligatoriu pentru Ministerul Justitiei, care nu il poate modifica in cadrul procedurilor de elaborare a bugetului de stat al Romaniei pentru anul 2013, relateaza Jurnalul National.

Suma totala avizata de Consiliul Superior al Magistraturii pentru instantele judecatoresti din Romania este de 2.153.611.000 lei. Acesta reprezinta practic dublul bugetului aprobat instantelor judecatoresti pentru anul curent” - se arata intr-o postare pe membricsm.ro.

Citeste restul articolului pe Jurnalul National!

Recomandari