Antena Căutare

Kelemen Hunor: Anticipate doar intr-un singur caz - "un cvasi-consens intre partidele politice si presedinte"

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, sustine ca se poate discuta despre varianta organizarii alegerilor anticipate doar in conditiile in care ar exista un pact politic la nivelul tuturor fotelor politice, inclusiv cu seful statului, Traian Basescu.

"Doar intr-un singur caz, daca exista un consens sau un cvasi-consens intre partidele politice si presedinte. De ce spun acest lucru, fiindca eu sunt convins ca altfel nu putem ajunge la anticipate si trebuie un dialog cu toate fortele politice. Trebuie un dialog inclusiv cu presedintele, fiindca presedintele poate sau nu dizolva Parlamentul. Si trebuie o intelegere, fiindca nu mai este treaba doar a coalitiei, daca vorbim de anticipate, cu toate ca daca am avea majoritate, si avem, am putea merge in aceasta directie. Dar nu este bine sa facem asa ceva fara o intelegere, un pact politic, daca vreti. Este posibil, in continuare, sa ne gandim la alegeri anticipate, dar in conditiile in care ar exista un pact politic, inclusiv cu presedintele Basescu", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus ca UDMR va participa, luni, la consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, unde va prezenta analiza proprie privind situatia actuala.

"Vom fi prezenti luni de la ora 13.00 la consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu si vom prezenta analiza noastra. Vom insista pe dialog intre toate fortele politice in anul 2012. Ceea ce ii vom spune sefului statului ii vom spune la fata locului, nu prin presa", a mai spus Kelemen.

Presedintele Basescu a invitat partidele la consultari, luni, la Palatul Cotroceni, temele fiind ratificarea tratatului privind stabilitatea in UE, precum si dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Delegatia FMI, BM si CE, in discutii cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni... Teo Trandafir si-a anuntat demisia din Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x