Antena Căutare

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Ce decizie a luat Președintele României după alegeri

Luni, 11 noiembrie, Klaus Iohannis a promulgat noua legea pentru pevenirea și combaterea violenței domestice. Schimbarea prevede ca atât reclamantul, cât și pârâtul să aibă drepturi egale în procesele pentru emiterea ordinului de protecţie.

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Ce decizie a luat Președintele României după alegeri
Klaus Iohannis - Președintele României

Modificarea legislativă prevede: "Hotărârea prin care se soluţionează cererea de emitere a ordinului de protecţie este supusă numai apelului, în termen de 3 zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor”.

Klaus Iohannis a promulgat modificarea alin. (1) al art. 30 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, arată Administraţia Prezidenţială. Această nouă modificare „ le asigură ambelor părţi drepturi egale în cazul proceselor ce au ca obiect emiterea ordinului de protecţie, în conformitate cu litera şi spiritul art. 16, alin (1) şi art 124, alin (2) din Constituţia României”.

Legea în vigoare arată că „hotărârea prin care se dispune ordinul de protecţie este supusă numai recursului, în termen de trei zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor, şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis după alegeri să susțină o lege care are ca scop eliminarea unei sincope majore, chiar fatală pentru victimele violenţei domestice.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Universitatea din București îi provoacă pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă la o dezbatere publică, înainte de turul doi

S-a aflat! De ce Klaus Iohannis refuză o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, înainte de turul II al alegerilor prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019. Universitatea din București îi provoacă pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă la o dezbatere ... Dan Barna, out? Liderii USR s-au întrecut în reproșuri! Cine îl vrea demis din fruntea partidului: „Va fi greu...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x