Antena Căutare

Maghiarii vor sistem de vot german

Coalitia de guvernare nu a ajuns la un acord cu privire la viitorul sistem electoral pe baza caruia vor fi organizate alegerile de anul viitor. In timp ce PDL vrea cu tot dinadinsul vot uninominal, UDMR insista pentru impunerea unui alt sistem.

Noi am prezentat opinia noastra, in principiu, suntem de acord cu comasarea alegerilor, dar vrem sa discutam sistemul electoral. Decizia trebuie luata impreuna, pentru ca nu poti separa alegerile de sistemul electoral. Noi dorim un sistem proportional, cu pastrarea echilibrului si reprezentarea proportionala in Parlament. A fost propunerea noastra, sustinuta si de minoritatile nationale. Punctul nostru de vedere este sa introducem sistemul german


Sistemul german presupune ca jumatate dintre parlamentari sa fie alesi in colegii uninominale, iar ceilalti sa fie alesi pe liste.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Oficial roman din PE: Ministerul pentru Fonduri UE, noua marioneta a Elenei Udrea... Igas gafeaza din nou: "Francezii FACE ceva pe MCV-ul nostru!"...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x