Antena Căutare

Mai multi lideri PSD i-au promis sprijin lui Geoana daca isi face partid

Unii dintre liderii judeteni ai PSD si cativa parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoana, daca acesta va infiinta un nou partid, dupa iminenta sa excludere din PSD, la Comitetul Executiv din 22 noiembrie, potrivit unor surse din partid.

Sursa mentionata mai sustine ca presedintele Senatului a primit asigurari ca va fi ajutat la formarea noului partid si, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de Constantin Nicolescu (presedintele CJ Arges), Silvian Ciuperca (presedintele CJ Ialomita), Bunea Stancu (presedintele CJ Braila).

De asemenea, sprijin ii vor oferi si liderii PSD Buzau - Constantin Boscodeala, Adrian si Vasile Mocanu, si presedinta PSD Calarasi - Oana Mizil.

In urma negocierilor pe care acestia le-au avut cu Mircea Geoana, cei mentionati nu vor demisiona din partid odata cu excluderea fostului presedinte al PSD, dar il vor sustine pe acesta cu resurse, atat financiare, logistice, cat si umane, pentru crearea structurilor organizatorice ale noului partid al lui Geoana.

Fostul sef al PSD va beneficia si de sustinerea unui grup important de primari PSD din Dolj, potrivit surselor citate.

Presedintele Senatului, Mircea Geaona, mizeaza, de asemenea, pe sprijinul unor parlamentari. Ar fi vorba si de parlamentari PSD, dar si de trei senatori si deputati ai UNPR si chiar ai PNL.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminica, cu 43 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si doua abtineri, sa recomande Comitetului Executiv National al partidului excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

Decizia de duminica vine pe fondul unor tensiuni care au marcat evolutia partidului in ultimii ani.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Scandal in Camera Deputatilor: Opozitia a parasit sala pentru ca PDL incearca modificarea ordinii voturilor... Basescu pune la zid PDL: Parlamentarii cinstiti, sa voteze proiectul USL cu 300 de parlamentari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x