Antena Căutare

Mihai Razvan Ungureanu isi face "partid"

Fostul premier si sef al SIE, Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca se gandeste sa constituie o asociatie, care s-ar putea numi "Initiativa Civica de Centru-Dreapta", pentru ca, dupa parerea sa, este nevoie de o regrupare a dreptei in jurul catorva principii pe care le poate exprima o platforma comuna.

Desi Mihai Razvan Ungureanu a explicat ca va fi "un ONG, evident. Vorbim despre o organizatie non-guvernamentala, o asociatie, care s-ar putea sa se numeasca Initiativa Civica de Centru-Dreapta. Si care nu are cum sa fie partid", prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a salutat, marti, decizia fostului premier de a demisiona din PNL si de a-si lansa o platforma de centru-dreapta, mentionand ca regreta faptul nu va fi alaturi de acesta in cadrul propriului partid.

"Ieri (luni, 29 mai, n.r.), fostul premier si-a anuntat decizia de a demisiona din PNL si intentia de a lansa o platforma numita Initiativa civica de centru-dreapta. Doua vesti bune. Prima, de bun simt pentru orice om care gandeste lucid si actioneaza in spiritul dreptei autentice. A doua poate fi nucleul unui viitor partid care sa consolideze, alaturi de PDL, o dreapta romaneasca moderna, reformatoare si pro-europeana (mai ales acum, cand sirenele euroasiatice revin pe piata)", a scris Teodor Baconschi pe blogul sau. "Dupa ce am fost colegi la New Europe College si la MAE, regret ca nu voi fi alaturi de MRU si in cadrul propriului partid", a adaugat fostul ministru de Externe.

Potrivit lui Ungureanu, asociatia sa ar urma sa colaboreze cu tot ce inseamna forta politica validata, partinica, in centru-dreapta, "iar PDL este cea mai importanta dintre ele".

"In momentul de fata, intre PDL si mine exista un parteneriat, este partidul care m-a sustinut la guvernare, este un partid pe care il cunosc si cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, si cu defectele sale. E un partid care se sprijina pe foarte multi oameni de buna-credinta si pe care ii vad ca transfera catre mine foarte multa incredere. Ce se va intampla mai departe, vom vedea", a mai explicat MRU.

Foto: Intactimages

Eurodeputatii PDL se plang colegilor din UE ca democratia din Romania e in pericol... Dosarul privatizarilor strategice: Blaga, Olteanu, Videanu si Marko Bela, audiati la ICCJ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x