Antena Căutare

Mini-recensamantul anuntat de Guvern l-a scos din sarite pe Basescu!

Se ascute lupta pentru Cotroceni! Premierul cere mobilizare generala printre primari pentru numararea romanilor cu drept de vot. De cealalta parte, Traian Basescu ii ameninta pe edili si functionari ca vor ajunge la inchisoare daca nu sunt corecti.

Mini-recensamantul anuntat de guvern l-a scos din sarite pe presedintele suspendat. Si-a adus aminte ca el l-a numit in functie pe seful de la Evidenta Populatiei.

"Decizia de ieri a CCR a fost generata de un chestor - sa nu ne facem iluzii ca ministrul de Interne nu a stiut si nu a fost aranjata cu el - i-a scris ministrului de Interne ca cifrele nu sunt bune. Nu stiu daca e bine, domnul chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri. Or, un chestor... Ma tem ca eu v-am facut chestor. Nu stiu daca-i bine, domnul chestor", a spus Traian Basescu.

Primarii au aflat intr-o teleconferinta cu Guvernul ca au sarcina sa-i numere pe romanii cu drept de vot, pana la 31 august.

"Imi apre rau ca va stric vacanta. Avem lucruri importante de facut in aceasta luna si obligatia sa lucram serios", a declarat premierul Victor Ponta.

De la numaratoare nu lipseste nimeni, indiferent de costuri.

"CC a cerut Guvernului sa dea o lista finala, verificata inca o data. Bun, asta inseamna un mini-recensamant, practic, in Romania, dar sigur fara atatea capitole cat avea recensamantul. Aici e da sau nu, exista sau nu exista cetateanul respectiv. Autoritatile publice locale, care au de fapt, sarcina legala de a introduce date in bazele de date, Ministerul Administratiei fiind doar administratorul acestora, autoritatile se vor organiza, astfel incat sa facem acest lucru pana in 24 august, de fapt, sa termine ei la nivel local, astfel incat la sfarsitul lunii sa-l putem da CC acest rezultat", a spus ministrul de Interne, Ioan Rus.

"Nu gasim oameni sa facem treaba asta, va propun sa importam nemti. Ceva trebuie sa facem!", completeaza acesta.

De la sediul de campanie, presedintele suspendat are un avertisment pentru primari: "Sa nu intre intr-un joc din care iesirea sa fie undeva intr-o celula!"

Desi spune ca scaunul de presedinte nu mai este o prioritate, daca s-ar intoarce la Cotroceni, Traian Basescu ar avea o surpriza. Presedintele Interimar i-a concediat azi sase consilieri.

Dupa ce ieri a amanat 40 de zile pronuntarea asupra referendumului, Curtea Constitutionala se scalda-n ape tulburi. Unul dintre judectorii a anuntat pe o retea de socializarea ca ar putea demisiona din cauza deciziei.

FOTO: Intact Images

MApN: Guvernatorul BNR, Mihai Razvan Ungureanu, Kovesi si alte nume mari au obtinut grade cu "nereguli"... Traian Basescu explica ce a cerut CCR Guvernului in ceea ce priveste listele electorale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x