Antena Căutare

Ministerul Agriculturii a suplimentat cu 60 de milioane de euro bugetul pentru irigatii

Dupa ce seceta a distrus tot ce i-a stat in cale vara aceasta, fermierii mai au o speranta. Apa pentru irigat va fi mai aproape de culturile lor. Cei care vor sa beneficieze de sisteme de irigatii moderne au mai multi bani la dispozitie pentru investitii. Ministerul Agriculturii a suplimentat cu 60 de milioane de euro bugetul pentru imbunatatirea sistemelor de irigatii.

"Orice fermier care vrea sa irige trebuie sa faca o cerere catre Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare", a declarat directorul Directiei Politici Agricole, Valentin Apostol.

Un sistem de irigatii nu se porneste decat daca 20% din fermierii care se gasesc pe suprafata sa au facut cerere de apa catre Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare. Mai exact, producatorii agricoli care vor sa-si ude culturile trebuie sa se asocieze. Perioada de depunere a dosarelor este 3 septembrie - 15 octombrie.Reprezentantii Ligii Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii estimeaza ca se vor depune 60 de proiecte pe aceasta masura.

"Valoarea maxima a unui proiect pe care il depun OUAI-urile este de 1 milion de euro si spijinul de 100% in situatia in care proiectul respectiv deserveste intreaga comunitate", a explicat George Turtoi.

Daca proiectul nu deserveste intreaga comunitate atunci sprijinul este de maxim 75%. Aproape 350 de mii de hectare s-au irigat anul acesta in Romania, insemnand doar 10% din suprafata irigata in 1990.

Silaghi: "Ministerul Transporturilor este in discutii avansate pentru privatizarea TAROM si CFR Marfa"... CSM l-a impiedicat pe ministrul Justitiei sa propuna un nou procuror general si un nou sef la DNA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x