Antena Căutare

Ministerul Transporturilor: Executorul lui Viorel Micula a depus cererea de ridicare a propririi conturilor ROMATSA

Ministerul Transporturilor a anunţat, marţi, că situaţia conturilor deţinute de către Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA a revenit la normal, în contextul în care executorul lui Viorel Micula a depus cererea de ridicare a propririi.

Premierul Ludovoc Orban a declarat vineri, că Guvernul a decis să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului român de fraţii Micula şi care afectează activitatea Romatsa.

Marţi, ministerul a anunţat ridicarea propririi.

”In data de 23.12.2019 executorul care îl reprezintă pe Viorel Micula a depus la Eurocontrol cererea de ridicare a popririi instituite asupra ROMATSA”, se arată în comunicat.

În acest sens avocaţii care îl reprezintă pe Viorel Micula au prezentat Tribunalului de Primă Instanţă flamand din Bruxelles dovada transmiterii către Eurocontrol a solicitării de ridicare a popririi, lucru certificat în sala de judecată şi de avocaţii care reprezintă Eurocontrol. Drept urmare, judecătorii au dispus ridicarea popririi, urmând să fie redactat ulterior şi documentul aferent, potrivit ministerului.

”Totodată, în urma discuţiilor, Eurocontrol va vira astăzi către ROMATSA banii colectaţi prin poprire până la această dată”, se arată în comunicat.

Vineri, premierul a relatat că, în 2013, ca urmare a sistării în 2004 de către guvernul Năstase a ajutorului de stat acordat către trei companii deţinute de fraţii Micula, Curtea Arbitrală a ICSID a luat decizia să oblige statul român să plătească 84 de milioane de dolari în 2013.

Sursa : news.ro

Ultimă oră: Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare... Orban, în mesajul de Crăciun: Să păstrăm în fiecare zi dorinţa de a face bine şi să ne regăsim coeziunea de care avem ne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x