Antena Căutare

Ministrii Cabinetului Ponta au preluat mandatele de la fostii demnitari

Noii ministri ai Cabinetului Ponta si-au preluat luni functiile de la fostii demnitari ai Guvernului Ungureanu.

Vasile Cepoi a preluat printre ultimii mandatul de la Ladislau Ritli, la ministerul Sanatatii, iar Florin Georgescu s-a stabilit la ministerul Finantelor, in locul lui Bogdan Dragoi.

Daniel Constantin a preluat mandatul la ministerul Agriculturii, de la fostul titular de portofoliu, Stelian Fuia. Titus Corlatean l-a inlocuit la ministerul Justitiei pe predecesorul sau, Catalin Predoiu.

Ioan Rus, care a preluat mandatul de la Interne de la Gabriel Berca a declarat cu aceasta ocazie: "Voi schimba pe oricine nu vede ca acum jucam in alt film".

Fostul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, i-a cedat functia Marianei Campeanu.

Prezent la ceremonia de preluare de catre Ioan Rus si Victor Paul Dobre a mandatului de ministru al Internelor, respectiv de ministru delegat pentru Administratie, seful Guvernului a aratat ca structurile mafiote pot fi combatute inclusiv prin eliminarea din sistem a angajatilor "prea apropiati sau prea dependenti" de acestea.

Victor Paul Dobre a subliniat ca va urmari sa fie organizate in bune conditii alegerile locale si cele parlamentare.

"Imi doresc un minister mult mai putin politizat decat a fost in perioada anterioara. Ministerul Administratiei si Internelor nu este un minister de partid si cer celor doi ministri sa va asigure ca numirile, promovarile, schimbarile in functie si deciziile importante nu se iau la sedii de partid. Sa va ganditi mai putin la liderii politici nationali sau locali si mai mult la ce aveti de facut in meserie", a transmis Ponta reprezentantilor MAI.

Si Victor Ponta a mers luni seara la Palatul Victoria, iar dupa o discutie de 50 de minute a preluat conducerea Guvernului, de la fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

Foto: Intact Images

Legea votului uninominal pur a trecut de Senat... Parlamentul a adoptat Legea Amnistiei Fiscale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x