Antena Căutare

Ministrii cabinetului Ponta II sunt audiati de comisiile de specialitate ale Parlamentului

E un fel de apocalipsa si in Parlament. Dupa scandalul de aseara, dupa ore lungi de negocieri intre PSD si PNL, ministrii guvernului Ponta trec prin furcile caudine ale comisiilor parlamentare. Dupa acest test, executivul va cere votul de investitura legislativului.

Birourile Permanente reunite au decis, vineri, ca audierile ministrilor propusi in comisiile parlamentare sa inceapa la ora 12.30, iar ora 14.00 sa fie plenul reunit pentru investirea Guvernului. Anuntul a fost facut de presedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Presedintele Camerei a mentionat ca avizul comisiilor este consultativ.

El a spus ca la plen vor fi alocate, la dezbateri, 10 secunde de fiecare parlamentar. Zgonea a spus ca il va informa pe presedintele tarii despre sedinta de plen.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca in ultimele discutii avute cu liderii USL nu a fost vorba despre "o bataie pe fonduri, pe resurse, pe forme de putere", ci s-ar fi abordat teme legate de reforma administratiei si reorganizarea administrativa a Guvernului. Antonescu a fost intrebat daca este de aceeasi parere cu Victor Ponta, ca amanarea audierilor ministrilor in Parlament, pe fondul discutiilor dintre liderii USL au reprezentat un semnal prost pentru noul Guvern.

"Eu nu-l admit, eu cred ca este un semnal foarte bun pentru acest Guvern faptul ca in calendarul anuntat si cu toata aceasta suma de probleme, de neclaritati, de tensiuni, de intoxicari, suntem capabili de doi ani in coace sa rezolvam lucrurile si sa le rezolvam corect", a sustinut Antonescu.

El a tinut sa precizeze ca in cadrul USL nu s-au discutat aspecte dintre cele vehiculate in presa, iar negocierile nu au vizat ANAF, CNADNR sau coordonarea prefectilor.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, vineri, dupa intalnirea cu liderul PNL Crin Antonescu, ca nu a vorbit nici cu UDMR, nici cu PPDD, el aratand ca informatiile pe tema negocierilor cu aceste formatiuni sunt dezinformari. "Nu, nici vorba. Astea sunt niste dezinformari si regret faptul ca dumneavostra inca va lasati asa de usor mintiti", a spus Ponta, intebat daca s-a vazut cu UDMR. Premierul a tinut sa sublinieze ca nu a vorbit nici cu UDMR, nici cu PPDD.

El a aratat ca va fi prim-ministru doar al unui Guvern USL. "Altfel, nu sunt prim-ministru. Poate sa fie altcineva", a spus Ponta.

Sursa: Antena3

Care au fost clauzele din acordul de colaborare dintre USL si UDMR... Cabinetul Ponta cere votul de incredere al Parlamentului Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x