Antena Căutare

Miniștrii din Guvernul Orban, audiați prin videoconferință, în Parlament! Cine a primit aviz negativ! Violeta Alexandru, acuzații grave!

S-au încheiat audierile miniștrilor din Guvernul Orban în Parlament. Nouă miniștri au primit avize favorabile, iar șapte au primit avize negative.

UPDATE: Nouă miniștri au primit avize favorabile, iar șapte au primit avize negative.

Avize negative au primit miniștrii Educației, Muncii, Sănătății, Mediului, Justiției, Dezvoltării și Finanțelor. Dintre aceștia șapte, doi au fost prezenți în Parlament - ministrul Sănătății și ministrul Justiției.

În ceea ce o privește pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a primit aviz negativ prin neprezentare. Parlamentarii au spus că nu a răspuns la telefon. Cu toate acestea, Violeta Alexandru a explicat că aceasta e o știre falsă.

„La ora stabilită, am sunat pe telefonul pus la dispoziție de Comisie, am intrat, cu un cod de acces, pe linia securizată, am așteptat pe hold până am fost deconectată. L-am sunat imediat pe Președintele Comisiei, deputatul PSD Adrian Solomon să îl întreb ce se întâmplă și să îi spun că sunt la dispoziția Comisiei. Mi-a spus ca nu mai este nevoie să mă audieze, au votat deja!", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Știre inițială: Au început Audierile miniștrilor din Guvernul Orban în Parlament au început, prin videoconferință. Toți miniștrii liberali, care sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirusului, vor da explicații, astfel, de la distanță.

Noul Cabinet propus de Ludovic Orban are aceeași formulă ca actualul guvern interimar.

Votul de învestitură se va da tot sâmbătă, la ora 11.00, într-o sală dezinfectată, unde membrii din Parlament vor intra unul câte unul. Este nevoie de 233 de voturi pentru ca noul guvern să fie învestit.

Toată lumea va purta echipament de protecție și toată lumea va fi testată, potrivit Antena 3.

Jurământul va fi, cel mai probabil, prin sistem de videoconferință, la fel cum se țin și audierile.

Până acum, au fost audiaţi Bogdan Gheorghiu, Virgil Popescu, Ionuţ Stroe, Bogdan Aurescu, Marcel Boloş, Monica Anisie, ministrul propus la Educaţie, aceasta din urmă primind aviz negativ.

Primul audiat a fost ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, urmând Virgil Popescu, pentru Economie, Ionuţ Stroe la Sport, Marcel Boloş la Fonduri Europene, ei fiind avizaţi.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a fost prezent în sală, el nefiind în autoizolare întrucât nu a fost prezent la şedinţa PNL la care a participat Vergil Chiţac. Aurescu a primit aviz pozitiv.

Gata! Este LEGE, promulgată de Iohannis! Părinții pot sta acasă, cu copiii, cât timp școlile sunt închise! Ce condiții t... Scenariul 3 de coronavirus în România! Primele decizii! Demnitarii pot ieși din izolare, dar cu două obligații!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x