Antena Căutare

Ministrul de Interne francez, Manuel Valls, in vizita in Romania

Franta nu isi permite sa accepte pe teritoriul sau toata mizeria Europei. E declaratia socanta pe care ministrul de Interne a facut-o la Paris, referindu-se la imigrantii rromi. Manuel Valls este convins ca actuala guvernare va reusi sa-i trimita treptat acasa pe cei 15.000 de rromi din tabere ilegale.

In ultimele luni, zeci de tabere ilegale construite in Franta de imigrantii de etnie rroma au fost demolate.

Pentru a lamuri situatia rromilor, oficialii francezi sosesc astazi la Bucuresti. Ministrul de Interne al Frantei si cel pentru Afaceri Europene vor discuta, pe rand, cu presedintele Romaniei si premierul Victor Ponta.

Cei doi oficiali francezi incearca sa identifice cu partea romana solutii, astfel incat procedura de repatriere a rromilor sa continue. Pana la sfarsitul lunii septembrie, francezii doresc sa repatrieze 7000 de rromi in Romania si Bulgaria. De asemenea, ei spera sa primeasca ajutor financiar european pentru ca porni politicile de integrare a rromilor in tarile de provenienta, si nu in Franta.

FOTO: EPA / Intact Images

Victor Ponta: "Partidul fanariot PDL a furat la guvernare si crede ca cineva din afara il repune la putere"... Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, contesta interdictia de a parasi tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x