Antena Căutare

Ministrul interimar Liviu Pop, anchetat de ANI pentru conflict de interese

Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, este verificat de Agentia Nationala de Integritate, fiind suspectat de conflict de interese.

Ministrul interimar a confirmat informatia potrivit careia a fost anuntat de ANI ca s-a declansat o procedura de evaluare in cazul lui, dar a declarat ca nu stie nimic legat de ancheta in cauza.

"Am fost informat ca institutiile statului isi fac datoria", a spus ministrul Educatiei.

Acesta a fost invitat sa se prezinte la sediul Agentiei Nationale de Integritate luni, la ora 12.00.

"Nu am nicio problema de incompatibilitate. (...) Sotia mea e profesoara, dar nu vad un conflict de interese", a mai spus Liviu Pop.

Actualul ministru al Educatiei a declarat ca nu are nicio emotie privind ancheta demarata de ANI.

"Voi merge luni acolo sa vad despre ce este vorba. Nu stiu detalii, e primul meu contact cu aceasta institutie. Poate e o procedura normala de verificare", a afirmat Liviu Pop.

Liviu Pop a trimis, luni, Inspectia Muncii la Palatul Cotroceni deoarece dorea sa afle ce studii are Daniel Funeriu si cum a fost angajat pe post de consilier prezidential pe educatie avand in vedere controversele legate de diploma sa de Bacalaureat.

Potrivit actualului ministru al Educatiei, Liviu Pop, Daniel Funeriu nu a prezentat dovezi ca si-ar fi echivalat studiile facute in strainatate si nu a prezentat nici diploma de bacalaureat.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei a facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti impotriva fostului ministru Daniel Funeriu si a altor persoane responsabile din institutie, dupa ce a constatat ca lipsesc mai multe ordine.

Citeste si Antena3!

FOTO: Intact Images

Scandal in TVR: PDL va contesta la Curtea Constitutionala hotararea de numire a noii conduceri... Adrian Nastase, in opt ani: Din prim-ministru, in celula de la Rahova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x