Antena Căutare

Mircea Geoana: Reactia Romaniei in cazul rromilor din Franta este "palida" si "neconvingatoare"

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, fostul ministru de Externe, a declarat, azi, la RFI, ca reactia Romaniei in cazul rromilor din Franta este "palida" si "neconvingatoare", iar repatrierea acestora este abordata de Paris intr-o maniera "mai musculara"

"A fost timida si neconvingatoare. Si nu vorbesc aici de declaratiile publice, pentru ca intre prieteni - iar Romania si Franta sunt prieteni vechi, de nadejde - cred ca acest subiect ar fi trebuit sa faca obiectul unei conversatii la nivelul cel mai inalt, intre presedintii celor doua tari, intre sefii diplomatiilor, intre ministrii Muncii, ministrii de Interne. Daca este o problema de criza - si Franta pare sa fi declarat acest subiect o problema de criza - cred ca ar fi trebuit sa fie activate celule de criza, la nivelul celor doua Guverne. Cred ca reactia Bucurestiului este palida si neconvingatoare", a afirmat Mircea Geoana.

Presedintele Senatului crede ca repatrierea rromilor din Franta este o rezolvare superficiala a problemei. In plus, spune Mircea Geoana, Parisul abordeaza problema intr-o maniera "mai musculara".

"Cred ca repatrierile nu rezolva decat superficial o problema, care este reala, pe care nu avem voie sa o subestimam sau ignoram. Cred ca aceasta maniera mai musculara, pe care autoritatile franceze incearca s-o aplice in general pe acest subiect are si o importanta componenta de politica interna franceza. Acest lucru este indubitabil", a sustinut fostul ministru de Externe.

Mircea Geoana a mai afirmat ca si Romania trebuie sa se implice in integrarea rromilor in societate. "In acelasi timp si partea romana are - si avem cu totii, ca societate - o problema deschisa si o problema spinoasa. Probabil ca libera circulatie a scazut presiunea in interiorul societatii romanesti, pentru ca un numar mare de cetateni romani, nu numai rromi, cetateni romani, milioane de romani si-au gasit un loc de munca, o activitate, in strainatate, in tari europene si atunci o parte dintre problemele structurale ale societatii romanesti au fost mai putin presante", a spus, la RFI, presedintele Senatului.

Sursa: jurnalul.ro

Romanii, cei mai buni prieteni ai SUA in regiunea Marii Negre... Roberta Anastase: "Repatrierea rromilor poate fi o solutie de moment, dar pe fond, problema nu se rezolva"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x