Antena Căutare

Motivul pentru care România nu ar trebui să își facă griji cu privire la amenințările din partea Rusiei. Mesajul lui Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre amenințările pe care Vladimir Putin le-a făcut cu privire la țara noastră. Iată motivul pentru care premierul spune că nu trebuie să ne facem griji cu privire la un eventual atac.

premierul nicolae ciuca la costum Galerie
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre amenințările pe care Vladimir Putin le-a făcut cu privire la țara noastră. Iată motivul pentru care premierul spune că nu trebuie să ne facem griji cu privire la un eventual atac. | Hepta

Vladimir Putin a amenințat România din cauza faptului că o aeronavă ucraineană a plecat din România spre Ucraina. Nava era neînarmată, iar din spusele premierului Nicolae Ciucă, toată operațiunea a fost complet transparentă, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, Rusia nu a ezitat să amenințe România, indicând că îi sprijină inamicul, pe Ucraina. Aeronaval ucraineană este cea care a intrat în spațiul aerian al României chiar în prima zi de război. Nava a părăsit atunci Ucraina neînarmată și a ajuns pe teritoriul țării noastre. Se pare că acum aeronaval doar s-a întors de unde a plecat.

Motivul pentru care România nu trebuie să își facă griji pentru amenințările lui Vladimir Putin

„Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați că a zburat o aeronavă de luptă, să poată să intre direct în acțiune de pe teritoriul țării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel de activități. A fost public, transparent fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”, a declarant premierul României, Nicolae Ciucă.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care armata rusă atacă centrale nucleare din Ucraina. Ce spun specialiștii

De asemenea, premierul a mai menționat că nu trebuie să ne simțim amenințați. Vladimir Putin ar folosi aceste tactici pentru a-i distrage pe oameni de la tragediile care se întâmplă în prezent în Ucraina, unde sute de civili sunt răniți în bombardamente și atacuri pe coridoarele umanitare din mai multe orașe cheie.

„Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară”, a mai adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Ce se ascunde în spatele amenințărilor lui Putin

Amenințările lui Vladimir Putin au semănăt frică și panică în rândul românilor care au aflat de amenințările liderului de la Kremlin, dar se pare că oficialii români nu cred că avem vreun motiv real pentru care să ne temem.

Citește și: Motivul pentru care Vladimir Putin a apărut înconjurat de stewardesele companiei Aeroflot într-un nou discurs. Mesajul ascuns

„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a mai spus Nicolae Ciucă pentru Digi24.

Anunțul lui Klaus Iohannis despre cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. Ce i-a transmis Maiei Sandu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x