Antena Căutare

Nastase: "Basescu, singurul beneficiar al modificarii legii referendumului"

"Facand trimitere la 'principiile democratiei directe' si invocand 'respectarea spiritului legii fundamentale', parlamentarii PDL vor sa modifice Legea referendumului. Sunt convins ca, din start, observati, ca si mine, o prima contradictie in termeni: pe de o parte parlamentarii PDL, iar de cealalta parte democratie si spiritul Constitutiei.


El sustine ca tot "frica este cea care ii determina si pe pedelisti sa propuna modificarea Legii referendumului", astfel incat demiterea presedintelui sa fie aprobata doar daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale.

"Reamintesc ca, prin Decizia nr. 147 din februarie 2007, Curtea Constitutionala retine ca, pentru demiterea sefului statului, legiuitorul are posibilitatea de a opta fie pentru majoritate absoluta, fie pentru majoritate relativa. Profund in neregula este faptul ca cei de la PDL initiaza si voteaza legi in functie de interesele lor particulare. Presedintele ar trebui sa fie demis cu aceeasi majoritate cu care a fost votat. Or, Traian Basescu a fost votat cu majoritatea celor prezenti, nu cu majoritatea celor cu drept de vot. Asa au facut si in 2008, cand au modificat Regulamentul Camerei Deputatilor, dupa o sesizare la Curtea Constitutionala, pentru o persoana. Acea persoana eram chiar eu. Pentru ca nu reuseau sa faca jocul procurorilor lui Basescu, pedelistii au modificat Regulamentul, transformand majoritatea calificata a deputatilor, in majoritatea celor prezenti. Atunci interesul unui singur om cerea o majoritate relativa. Acum este invers! Interesul aceluiasi om impune o majoritate absoluta. Nici vorba de consecventa, nici vorba de coerenta si stabilitate legislativa. Arbitrariul este ridicat la rang de lege", a subliniat liderul, social-democrat.

sursa:Jurnalul

Vanghelie aduce europarlamentarii in Ferentari, pentru a obtine fonduri UE... Emil Boc: "Sporul pentru munca de noapte creste de la 15% la 25%"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x