Antena Căutare

NATO laudă țara noastră: "România are o contribuţie esenţială în securitatea la Marea Neagră"

România joacă un rol cheie în NATO şi are o contribuţie esenţială la securitatea Mării Negre, a declarat joi a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o întrevedere cu premierul român Ludovic Orban, subliniind participarea ţării noastre la misiunile din Afganistan şi Irak.

NATO laudă țara noastră: "România are o contribuţie esenţială în securitatea la Marea Neagră"
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg i-a urat lui Ludovic Orban bun venit la sediul NATO şi l-a felicitat pentru numirea sa în funcţia de prim-ministru.

"România joacă un rol cheie în Alianţa noastră. Contribuiţi la operaţiunile NATO din Afganistan şi Kosovo, găzduiţi scutul nostru de apărare antirachetă de la Deveselu şi trupele dvs sunt parte a unui grup de luptă multinaţional în Polonia. De asemenea aveţi o contribuţie esenţială în securitatea la Marea Neagră, conducând grupul de luptă multinaţional de la Craiova şi participând la manevre comune şi patrule maritime", a declarat Stoltenberg.

"Suntem de acord asupra importanţei strategice a regiunii Mării Negre şi am întărit prezenţa NATO la sol, pe mare şi în aer", a adăugat el.

Secretarul general al NATO a mai afirmat că pentru protejarea oamenilor într-o lume mai periculoasă trebuie investit în apărare. "Salut planurile României de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an şi faptul că aţi atins deja 2% din PIB pentru apărare", a spus el.

De asemenea, el a salutat planurile României de a moderniza forţele armate în următorul deceniu. "Contez pe România ca şi pe toţi aliaţii să menţină acest impuls", a mai spus el

PSD: Alegerile anticipate, cea mai mare farsă electorală, prin care PNL încearcă să evite consecinţele anulării majorări... Ciolacu: Dacă tot se convoacă am propus să venim şi cu proiectul legislativ susţinut de PNL, de reducere a TVA. PSD o să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x