Antena Căutare

Noi proteste in Piata Universitatii: zeci de oameni au fortat gardurile jandarmilor

Peste 200  de oameni s-au strans din nou in Piata Universitatii. Potestatarii s-au grupat de ambele parti ale bulevardului Nicolae Balcescu, unii in fata la Arhitectura si altii pe platoul din fata Teatrului National, si striga lozinci anti-Basescu si anti-Curtea Constitutionala.

UPDATE 22.55: Protestul din Piata Universitatii s-a incheiat fara incidente majore

UPDATE 22.35: Protestatarii din Piata Universitatii au facut o noua incercare joi seara de a ocupa carosabilul si prin scandarile lor ii indeamna pe bucuresteni sa iasa din casa si sa participe la proteste. Oamenii care se afla pe platoul din fata Teatrului National au inceput sa se deplaseze pe trotuar spre Inter si au incercat sa ocupe carosabilul, dar jandarmii nu le-au permis acest lucru.

O parte dintre ei au traversat strada sub supravegherea fortelor de jandarmi, au facut un popas la fantana de la Arhitectura, apoi au intrat in Pasajul Universitatii, unde sunt comasate de asemenea trupe de jandarmi, s-au oprit in pasaj pret de cateva minute si au scandat "Jos Basescu" si au revenit pe platoul de la Teatrul National. Protestatarii incearca in acest fel sa atraga trecatorii sa participe la proteste.

Mai multi protestatari au fortat din nou gardurile jandarmilor si au incercat din nou sa ocupe partea carosabila. Cei mai multi manifestanti au ramas insa pe platoul de la Teatrul National, deoarece jandarmii au facut cordon pentru a-i impiedica pe oameni sa blocheze bulevardul. Protestatarii au reactionat si ii huiduie pe jandarmii care sunt pe pozitii, dar nu reactioneaza inca la provocari.

Accesul oamenilor nu este insa restrictionat prin Pasajul Universitatii, pe unde se face si accesul la metrou.

Foto: Intactimages

Marea defaimare a judecatorului CCR Aspazia Cojocaru: implicarea in reteaua falsificatorilor... Sondaj CSCI: 62% dintre romani nu sunt de acord cu decizia CCR privind referendumul. USL ar castiga detasat alegerile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x