Antena Căutare

NUP: Roberta Anastase nu va fi cercetata pentru votul pe Legea Pensiilor

Parchetul general a decis neinceperea urmaririi penale (NUP) pentru presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anasatase si secretarul institutiei Sever Voinescu. Este vorba de dosarul in care cei doi au fost cercetati pentru o posibila fraudare a votului la Legea Pensiilor. Plangerea a fost depusa de reprezentantii PSD si PC din Camera.

"La data de 28 septembrie 2010 s-a inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului ICCJ plangerea formulata de Grupul Parlamentar al Aliantei Politice PSD+PC din Camera Deputatilor in legatura cu desfasurarea, la data de 15 septembrie 2010, in Camera Deputatilor, a votului la Legea sistemului unitar de pensii", explica Parchetul ICCJ, intr-un comunicat citat de Mediafax.

"De asemenea, au fost formulate plangeri, cu acelasi continut de catre Fundatia pentru Apararea Cetatenilor pentru abuzurile statului si de catre patru persoane fizice (conexate conform dispozitiilor art.33-34 din Codul de procedura penala.)"

Plangerile penale arata ca, in virtutea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor, sub pretextul defectarii sistemului de vot electronic, Anastase a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea miinii.

Astfel, aceasta ar fi marit intentionat numarul votantilor cu scopul realizarii cvorumului legal, necesar adoptarii legii, desi nu era intrunita majoritatea prevazuta de dispozitiile art.67 din Constitutie pentru votul acestui act normativ.

Sursa: Antena3


Senatorul Catalin Voicu, eliberat din arest... Europarlamentarul Corina Cretu a reclamat Ucraina la CE pentru abuzurile de la frontiera...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x