Antena Căutare

Orban consideră că ministrul Sănătăţii, care operează la un spital din Sibiu, nu este în conflict de interese şi nu intenţionează să-l schimbe din funcţie/ Orban: Operează pentru că este un medic renumit, un medic căutat de pacienţi

Premierul Ludovic Orban consideră că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu se află în conflict de interese deoarece are un contract de muncă cu un spital privat la care opezează. ”Operează pentru că este un medic renumit, un medic căutat de pacienţi”, a spus premierul, precizând că Victor Costache operează sâmbăta şi duminica. În plus, Orban a precizat că nu ia în calcul schimbarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, atâta timp cât ”nu există motive”.

Ludovic Orban a confirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că ştia despre contractul de muncă pe care Victor Costache îl are cu Spitalul Polisano din Sibiu.

”Domnul ministru al Sănătăţii operează sâmbăta şi duminica. În loc să se ducă în vacanţe, să se ducă la munte, operează pentru că este un medic renumit, un medic căutat de pacienţi. Pacienţii care sunt operaţi de el îşi exprimă expres solicitarea de a fi operaţi de Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, iar contractul este la o sumă minimă”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta afirmă că Victor Costache ar fi consultat Agenţia Naţională de Integritate în legătură cu această situaţie.

”În ceea ce-l priveşte domnul ministru, eu ştiu că a consultat ANI şi a existat un răspuns că nu există un conflic de interese. Dacă ar fi existat un conflict de interese, cel mai probabil acest conflict de interese ar fi fost declarat până acum. (...) Faptul că domnul ministru are un contract de muncă se datorează faptului că sâmbătă şi duminică operează. Nu văd niciun fel de conclict între poziţia de ministru şi faptuul că operează. Până când ANI nu se pronunţă în acest sens, considerăm că stituaţia în care se găseşte domnul ministru este legală”, a mai declarat premierul.

Întrebat dacă nu este conflict de interese atunci când, în calitate de ministru, semnează ordine care pot avantaja spitalul privat la care lucrează, Orban a spus: ”A rezolvat lcururi care trebuiau rezolvate de mult. (...) Ceea ce vrea să facă, să permită ca programele de sănătate să fie derulate şi prin intermediul spitalelor private, este corect, pentru că destinatarul nu este spitalul, ci pacientul, care are dreptul să-şi aleagă unitatea medicală”.

În plus, întrebat dacă ia în calcul schimbarea ministrului Sănătăţii, date fiind suspiciunile de conflict de interese care planează asupra acestuia, Orban a răspuns: ”Nu. Atâta timp cât nu există lucruri foarte clare care să ducă la o astfel de decizie, atâta timp cât nu există motive cum să iau în calcul aşa ceva”.

Libertatea.ro a relatat, joi, că ministrul Sănătăţii are un contract de muncă cu Spitalul Polisano din Sibiu şi a publicat un ordin de ministru care reduce dotările necesare pentru accederea în programul ”Acţiunile Prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut”, care ar putea favoriza spitalul la care lucrează.

Sursa : news.ro

Orban, despre moţiunea de cenzură: Suntem pregătiţi pentru orice situaţie/ Parlamentarii liberali vor vota categoric împ... Daniel Suciu: Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să-şi dea demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x