Antena Căutare

Paleologu: Iohannis e încântat să intre cu Dăncilă în turul doi şi face toate eforturile s-o ridice. Sunt calcule meschine, cu efect de bumerang

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale Theodor Paleologu susţine că preşedintele Klaus Iohannis face toate eforturile pentru a intra în turul doi cu Viorica Dăncilă, precizând că astfel de calcule sunt "meschine" şi pot avea efect de bumerang.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale Theodor Paleologu susţine că preşedintele Klaus Iohannis face toate eforturile pentru a intra în turul doi cu Viorica Dăncilă, precizând că astfel de calcule sunt "meschine" şi pot avea efect de bumerang.

Theodor Paleologu a spus, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că dacă ar fi fost preşedinte nu ar fi numit-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, precizând că strategia lui Klaus Iohannis a fost ca prin această mutare să compromită "iremediabil" PSD-ul.

Paleologu a amintit că în 2016, preşedintele Klaus Iohannis, prin comportamentul său "subtil şi ingenios", a reuşit contraperformanţa să ducă PSD la un scor uriaş, după ce, în 2014, a câştigat detaşat prezidenţialele.

"Este o contraperformanţă extraordinară ca în 2014 să câştigi cu o diferenţă de un milion de voturi, iar doi ani mai târziu să obţină PSD un scor pe care nu l-a mai avut niciodată înainte. Este un fapt. Eu nu aş fi numit-o pe Dăncilă prim-ministru. Domnul Iohannis e încântat să fie doamna Dăncilă în turul doi şi face toate eforturile posibile s-o ridice. Numai că genul ăsta de calcule sunt meschine şi au efect de bumerang. A numit-o pe Dăncilă gândindu-se numai şi numai la realegerea lui ca preşedinte, iar acum, iaca poznă. Avem o situaţie grotescă. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs în hohote", a afirmat Paleologu.

Candidatul PMP a declarat că este "foarte păgubos când un preşedinte nu are în cap decât realegerea lui pentru al doilea mandat".

Paleologu a precizat că, dacă va câştiga prezidenţialele din acest an, nu va viza un al doilea mandat în 2024.

"După 25 noiembrie nu voi viza o candidatură la alegerile din 2024. Nu spun asta ca să fiu simpatic şi să spună lumea; vai, ce tip modest e Paleologu. Motivul e altul: am convingerea fermă că nu eşti credibil ca arbitru, ca mediator, dacă lumea te bănuieşte că ai un plan pentru competiţia care urmează. E un angajament pe care mi-l iau", a precizat Paleologu.

Sursa : news.ro

Administraţia Prezidenţială: Guvernarea PSD continuă experimentele nocive în educaţie... Guvernul se reuneşte în prima şedinţă după demisia miniştrilor ALDE; proiecte privind cuantumul minim al unor burse pent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x