Antena Căutare

PDL semneaza autonomia culturala pentru UDMR

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat, dupa sedinta Biroului Politic al partidului, ca protocolul de functionare a coalitiei de guvernamant va fi semnat in cel mult doua saptamani. Protocolul va cuprinde si controversatul Statut al minoritatilor, referitor la autonomia culturala si autoguvernarea pe criterii etnice.



"Evident ca noi ne fixam niste obiective pe care trebuie sa le atingem si pentru aceste obiective probabil ca vor fi si termene daca protocolul se refera la 2012". "Aici este vorba de prioritati de dezvoltare a statului roman. Si suntem la fel de interesati si noi PDL, si UDMR, si UNPR si minoritatile",

Cu toate acestea, cei care au cerut in Coalitie semnarea unui protocol de catre partidele la guvernare au fost liderii UDMR, cu precizarea expresa a introducerii in acest document a Statutului Minoritatilor.

"Noi am propus in cadrul coalitiei, si noi si altii, si vom avea un protocol, pentru ca au trecut doi ani si trebuie sa vedem ce am facut, ce mai trebuie facut in continuare. Si vom avea un protocol pana la alegeri, cu termene clare, in care evident sunt unele lucruri generale, prioritare pentru toti - legile electorale (...), masuri de relansare economica, unde UDMR are cel putin doua-trei legi care trebuie adoptate si altele, care sunt, sa zicem, mai de specific al nostru, cu legea minoritatilor", declara la finalul lunii ianuarie ministrul Laszlo Borbely, sugerand ca, in cazul in care nu va obtine satisfactie pentru noile doleante, UDMR ar putea pune iarasi in discutie iesirea de la guvernare:

"Avem termene, un calendar, sa vedem daca va reusi coalitia sa le duca la bun sfarsit. Daca nu, o sa vedem. Dar acest lucru trebuie sa-l aratam si la Congres. Avem o conceptie, avem vreme, dupa doi ani a trebuit evident sa luam unele masuri. Dar daca avem o alternativa, aceasta coalitie trebuie sa demonstreze ca este viabila".

De altfel, Gheorghe Flutur a tinut sa precizeze ca partidele din Coalitie se grabesc sa semneze protocolul. "In zilele urmatoare vom semna protocolul de functionare a coalitiei. Probabil in cel mult doua saptamani se va semna acest protocol de colaborare si functionare a coalitiei", a anuntat Flutur. Pedelistul a adaugat ca protocolul nu reprezinta o alianta politica astfel incat partile semnatare se vor prezenta separat la urmatoarele alegeri.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Sondaj IRES: Uniunea Social Liberala, 60% din preferintele electoratului... Dan Voiculescu: Traian Basescu ar putea fi suspendat pana la 25 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x