Căutare Live

Ludovic Orban pune tunurile pe parlamentari: Să renunţe la pensiile speciale!

Premierul Ludovic Orban le cere parlamentarilor să renunțe la pensiile speciale, ca gest de bună-credință în fața populației afectate de pandemia de coronavirus.

Orban, către parlamentari: Să renunţe la pensiile speciale!

Gov.ro

Declarația lui Orban vine pe fondul mai multor măsuri anunțate de Guvern pentru repornirea economiei.

"Le solicit celor din Parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în care să renunţe la pensiile speciale ale parlamentarilor ca un prim pas de bună-credinţă, care nu pot fi modificate decât prin modificarea Legii statutului deputaţilor şi senatorilor, pentru că ele aşa au fost introduse", a spus Orban, potrivit Agerpres.

Citește și: Ludovic Orban: Vârful pandemiei în România va fi atins după Paște

Întrebat despre varianta impozitării tuturor pensiilor speciale, Orban a replicat "să vedem ce va ieşi din Parlament".

"Aici e o întreagă bătălie pe pensiile speciale, acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferenţiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla. Am văzut că e competiţie de proiecte legislative referitoare la pensiile speciale, toată lumea vrea să desfiinţeze pensiile speciale, să vedem dacă vom reuşi. Cert e că nu noi (liberalii n.red.) am introdus pensiile speciale", a mai spus premierul Ludovic Orban.

Şedinţă la Palatul Cotroceni pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus... Marcel Vela, mesaj tranșant pentru infractorii care s-au întors în țară: „Vreau să le dau o veste proastă”...
Ultimele știri