Antena Căutare

PNL a decis să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

PNL a decis să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, anunţat, luni, liderul partidului, Ludovic Orban.

PNL a decis să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, anunţat, luni, liderul partidului, Ludovic Orban.

„PNL a luat astăzi în dezbatere situaţia politică şi a luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare”, a anunţat Orban.

El a explicat că practic PNL a mandat liderii grupurilor parlamentare liberale să iniţieze consultări pe această temă cu liderii celorlalte grupuri, mai puţin PSD.

”Obiectivul fundamental repetat în numeroase rânduri este acela de a pune capăt cât mai repede posibil acestei guvernări toxice, care face un rău imens României. Oricând vom avea capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară care să voteze demiterea acestui Guvern, PNL va face acest lucru şi demarăm practic negocierile pentru moţiunea de cenzură”, a subliniat Ludovic Orban.

Dacă trece moţiunea de cenzură, obiectivul PNL este de a ajunge la alegeri parlamentare anticipate, a precizat Orban.

El a spus că PNL e pregătit în orice moment să-şi asume guvernarea, însă doreşte ca acest lucru să se facă în urma votului românilor.

Liberalii au iniţiat o moţiune de cenzură şi la finalul sesiunii parlamentare trecute. Atunci, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 3 abţineri.

Sursa : news.ro

Ponta, înaintea şedinţei conducerii Pro România: Discutăm dacă punem candidat propriu sau îl susţinem pe Mircea Diaconu... Camera Deputaţilor se întruneşte în sesiunea extraordinară: Anularea recursului compensatoriu, a amnistiei şi graţierii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x