Antena Căutare

Ponta: "Alegerile anticipate, absolut necesare in primavara anului 2011"

Alegerile anticipate ar fi absolut necesare in primavara anului 2011, ca masura de iesire din criza, a declarat luni, presedintele PSD, Victor Ponta, dupa sedinta BPN al partidului. De altfel, PSD nu va intra la guvernare dupa alegeri, a atras atentia Ponta, el respingand insa posibilitatea unei guvernari comune cu PNL.

"Solutia pentru Romania o reprezinta reintoarcerea la oameni, la un Guvern care sa aiba legitimitate, nu sa fie sprijinit cumparand si santajand parlamentari", a spus Ponta.

El a aratat ca strategia PSD privind declansarea anticipatelor vizeaza in primul rand caderea Guvernului Boc.

"Cred ca, daca reusim sa avem 236 de parlamentari, iar in 60 de zile primul-ministru propus de presedinte probabil va fi tot Boc - sau un Boc, tot un Boc - nu va obtine votul Parlamentului, trebuie sa mergem la alegeri si cred ca in primavara anului 2011 ar fi absolut necesar. Si PSD nu vrea alegeri ca sa venim la guvernare, ci ca sa gasim o solutie de iesire din criza", a spus Ponta.

In schimb liderul PSD nu da prea multe sanse unei guvernari in comun cu PNL.

"Nu vad posibila o guvernare comuna cu PNL. Am toata convingerea ca PNL este sigurul partid adevarat de dreapta si are solutii de dreapta. Oamenii trebuie sa aleaga intre ceea ce propunem noi si ceea ce propun liberalii. Singurul lucru catastrofal e sa ramai pe mana lui Basescu, Boc, PDL, care nu au niciun fel de gandire, nici de stanga, nici de dreapta", a precizat Ponta.

El a mai spus, pe de alta parte, ca PSD va prezenta, in 16 octombrie, oferta sa de guvernare.

"Nu poti sa zici ca maine vii la guvernare, daca nu vii sa spui ce vrei sa faci la guvernare", a motivat Ponta prezentarea ofertei de guvernare a PSD in toamna.

Intrebat cum vede o eventuala suspendare a lui Traian Basescu, in favoarea careia s-a pronuntat deja liderul PNL, Crin Antonescu, Ponta a spus: "Haideti sa facem alegeri, sa avem un Guvern legitim si sa incercam sa oprim pe cat posibil raul pe care il face Traian Basescu pana cand isi va inceta mandatul".

Victor Ponta: “Orice fel de actiune comuna cu PNL este necesara pana la alegeri”... Ministrul Muncii: "Revenirea la TVA de 19% si impozitarea pensiilor vor fi analizate in Guvern"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x