Antena Căutare

Presedintele Basescu ignora discursul istoric al Regelui Mihai I

Regele Mihai I al Romaniei se va adresa, marti, Parlamentului reunit in sedinta solemna, cu ocazia implinirii a 90 de ani de viata si primul adresat Legislativului dupa 64 de ani. Presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va participa la eveniment.

"tema de maine este Barroso
Un mesaj care sa spuna ce"







"S-a lasat la latitudinea fiecarui parlamentar. E un program al Camerei, e o sedinta a Camerei. Fiecare parlamentar se raporteaza la evenimentele de maine ca la orice sedinta la Camera Deputatilor. Deci nu exista o atitudine speciala in legatura cu acest lucru"

Mircovici: Regelui Mihai i se va conferi Colanul Camerei Deputatilor



De asemenea, Mircovici a sustinut luni ca in Biroul Permanent s-a propus ca Mihai I sa semneze in cartea de onoare a Camerei Deputatilor. Mai mult, in Biroul Permanent s-a discutat ca Mihai I sa primeasca in dar un tablou ce reprezinta Palatul Parlamentului.

Conform lui Mircovici, Mihai I va fi primit in conformitate cu protocolul unui sef de stat.

Ion Iliescu ii ureaza "La Multi Ani" Regelui Mihai I si il felicita pentru "'actul curajos de la 23 august 1944"

Fostul presedinte Ion Iliescu i-a transmis luni o scrisoare Regelui Mihai I, caruia ii ureaza 'La Multi Ani' cu prilejul zilei sale de nastere si in care enumera, totodata, meritele istorice ale acestuia concretizate mai ales cu prilejul 'actului curajos de la 23 august 1944'.

'Majestate, permiteti-mi sa va transmit cele mai calde urari cu prilejul implinirii venerabilei vârste de 90 de ani. Numele dumneavoastra este legat, indeosebi, de un moment decisiv din istoria contemporana a României - actul de la 23 august 1944, prin care a incetat alianta cu Germania hitlerista, s-a realizat intoarcerea armelor si alaturarea tarii noastre la coalitia Natiunilor Unite. Fara actul curajos de la 23 august 1944, nu doar statutul politic al României la sfârsitul razboiului ar fi fost afectat, dar si modul de desfasurare a ostilitatilor pe teritoriul tarii noastre si indeosebi soarta Ardealului - revenirea sa integrala la teritoriul tarii. Cine nu intelege acest lucru, savârseste o mare eroare. Iar meritele dumneavoastra, in calitate de sef al statului, la infaptuirea acestui act, sunt incontestabile', subliniaza presedintele de onoare al PSD.

Dupa inchiderea sedintei solemne va avea loc ceremonia dezvelirii bustului Regelui Carol 1, pe care familia regala l-a donat Parlamentului, statueta urmand sa fie amplasata la nivelul P1 al Camerei Deputatilor, intre busturile liberalilor contemporani lui, Ion C. Bratianu si Mihail Kogalniceanu. Acest bust, desi trebuia sa fie trimis duminica la Parlament, nu fusese primit pana luni dupa-amiaza. La sedinta solemna nu se va permite accesul cetatenilor obisnuiti, doar parlamentarii si invitatii speciali urmand sa fie prezenti in sala de plen.

Luni seara, Regele Mihai a fost in Parlament, pentru a vedea sala de plen in care isi va rosti astazi discursul. Suveranul a stat circa 10 minute la Parlament, fiind insotit de reprezentanti ai Casei Regale.


SPECIAL! Mihai I - Nascut pentru a fi rege

Regele Mihai, cetatean de onoare al unui oras din Cehia

Foto: Intact Images


Bugetul Camerei Deputatilor pe 2012, cu 5 % mai mare ca in 2011... Traian Basescu: Bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x