Antena Căutare

Primarul din Târgu Mureş a fost citat pentru audieri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost citat pentru audieri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a anunţat, marţi, preşedintele CNCD, Astzalos Csaba. Citaţia a fost trimisă după ce edilul a afirmat că doreşte realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

Într-o intervenţie la Digi 24, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunţat că declaraţiile primarul din Târgu Mureş vor fi analizate sub aspectul unor posibile încălcări ale demnităţii umane.

“Vom analiza aceste declaraţii sub aspectul unor posibile încălcări ale demnităţii umane, un discurs de ură pe criteriu de categorie socială, respectiv etnie. Am emis o citaţie în cursul acestei dimineţi către domnul primar, pentru săptămâna viitoare, pentru marţi, dacă doreşte să vină personal să fie prezent la audieri, dacă nu, poate să trimită un punct de vedere, după care vom introduce această autosesizare în dezbaterea Colegiului Director”, a spus Astzalos Csaba.

El a precizat că este important pentru persoanele cu funcţii publice să aibă exprimări care să nu ridice semne de întrebare.

“Aş vrea să subliniez că este important să participăm la dezbateri publice în ce priveşte subiecte de interes public, iar natalitatea, condiţia socială, alocaţia de stat pentru copii, care este un drept constituţional, sunt subiecte de interes public, dar mai ales atunci când avem funcţii publice şi suntem formatori de opinie este extrem de important să tratăm aceste subiecte şi să avem exprimări care nu ridică semne de întrebare sau nu pot fi posibile elemente de discurs de ură, de a crea ţapi ispăşitori, de a generaliza pe criteriu de categorie socială sau de etnie”, a mai declarat preşedintele CNCD.

El a transmis un mesaj către actorii publici ca să trateze cu mai multă responsabilitate acest an electoral.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

"În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc", afirmă el.

Sursa : news.ro

Avocatul lui Liviu Dragnea: S-a considerat nevinovat şi nu a dorit să achite un prejudiciu/ Am formulat recurs în casaţi... Liviu Rogojinaru, secretar general al Consiliului pentru IMM-uri, a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x