Antena Căutare

Programul de guvernare al cabinetului Ponta a fost depus la Parlament. Vezi documentul integral!

Ministrul desemnat pentru relatia cu Legislativul, Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD, a depus la Parlament, joi seara, programul de guvernare al noului cabinet desemnat condus de Victor Ponta.

"Ne ducem la Parlament, la cabinetele presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, pentru a inregistra solicitarea premierului desemnat Victor Ponta de investire a guvernului, la care anexam programul de guvernare si lista ministrilor desemnati", a declarat Dusa.


Documentul de circa 50 de pagini prezinta prioritatile Guvernului Victor Ponta, printre acestea numarandu-se si cele anuntate anterior: reintregirea salariilor, recuperea sumelor retinute pensionarilor si crearea de noi locuri de munca.

"Executia bugetara se va realiza de o maniera prudenta, concomitent cu respectarea obligatiilor asumate catre diferite categorii de cetateni, si anume, in cursul acestui an, reintregirea salariilor personalului bugetar la nivelul din iunie 2010 si restituirea sumelor retinute fara baza legala pensionarilor", se mentioneaza in document, intre masurile si actiunile prioritare pe care si le propune Guvernul Ponta in domeniul finantelor publice.


Potrivit programului de guvernare, cele 17 capitole componente se refera la:

- bugetul public si politica economica
- afaceri europene, gestionarea fondurilor structurale si de coeziune; programele de asistenta nerambursabila ale Spatiului economic european si coordonarea procesului de gestionare a afacerilor europene
- sanatate
- economie, comert si mediul de afaceri
- cultura
- administratie si interne: ordine si siguranta publica; administratie publica
- aparare
- justitie
- agricultura si dezvoltare
- dezvoltare regionala si turism: dezvoltare regionala; locuinte; turism
- transporturi : domeniul rutier; domeniul feroviar si transportul cu metroul; domeniul naval; domeniul aerian
- diplomatie si afaceri externe: orientarea conceptuala si de principiu; obiective de guvernare
- educatie: invatamant preuniversitar; invatamant universitar; MECTS
- munca, familie si protectie sociala: dezvoltarea dialogului social si pace sociala; imbunatatirea gradului de absorbtie a fondurilor europene - POSDRU si FSE; cresterea transparentei, calitatii si respectului fata de contribuabili si pensionari; imbunatatirea calitatii sanatatii si securitatii in munca; sistemul de pensii; asistenta sociala
- protectia mediului inconjurator
- societatea informationala
- strategii guvernamentale, transparenta si colaborarea cu societatea civila: strategii guvernamentale; transparenta decizionala; colaborarea cu societatea civila.



Vezi AICI programul integral al Guvernului Ponta preluat de pe hotnews.ro!

Vezi AICI rezumat!

CTP despre ministrii lui Ponta: E guvernul centurilor de siguranta... Mircea Diaconu isi retrage recursul de la ICCJ. Actorul va trebui sa renunte la mandatul din Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x