Antena Căutare

Proiect de lege: Tichete de 100 € pentru carti

Conform unui proiect de lege adoptat tacit de Senat, salariatii firmelor care dau tichete de masa si de tip cadou ar putea primi, pe langa acestea, si tichete pentru a-si cumpara anual carti in valoare de 100 de euro. Propunerea legislativa va fi transmisa Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala.

Initiativa legislativa care modifica Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa a fost initiata de catre deputatii PSD Adrian Nastase si Viorel Socaciu.

"Fiecare cetatean trebuie sa beneficieze de acces neingradit la cultura scrisa si trebuie sa oferim fiecaruia posibilitatea de a cunoaste nemijlocit scrierile care ii sunt necesare profesiei sau nevoilor proprii de informare. Initiativele care pot incuraja populatia sa citeasca, sa se apropie de universul cartilor prezinta avantaje pentru educatia si nivelul de cultura al fiecarui cetatean, atragand dupa sine un avantaj direct si pentru finantele publice, sub forma unor valori adaugate din amplificarea circuitului editorial", se arata in expunerea de motive a proiectul de lege.

Potrivit propunerii legislative, tichetele pentru carte pot fi utilizate timp de un an de la data emiterii, pentru finantarea costurilor de achizitie a cartilor, indiferent de domeniu, profil ori tematica. Tichetele pentru carte vor avea acelasi statut fiscal ca tichetele de masa.

Foto: Intactimages

Fostul ministru PDL Gheorghe Dobre, numit inspector guvernamental... Pragul electoral, eliminat de Comisia Juridica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x