Antena Căutare

PSD: Din pix, prin decizia de anulare a contractelor de parteneriat public privat pentru cele două autostrăzi, Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni, cât mai rapid, Moldova cu Transilvania printr-o autostradă

PSD a transmis, miercuri, că, printr-o decizie pur politică, PNL trimite România înapoi cu 10 ani. ”Din pix, prin decizia de anulare a contractelor de parteneriat public privat pentru cele două autostrăzi, Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni, cât mai rapid, Moldova cu Transilvania printr-o autostradă”, a transmis PSD.

”Printr-o decizie pur politică, PNL trimite România înapoi cu 10 ani, propunând românilor ETERNELE STUDII DE FEZABILITATE, în locul demarării DE ÎNDATĂ a lucrărilor concrete. Din pix, prin decizia de anulare a contractelor de parteneriat public privat pentru cele două #autostrăzi, Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni, cât mai rapid, Moldova cu Transilvania printr-o autostradă”, a transmis, miercuri, PSD.

Social-democraţii fac referire la decizia Guvernului care ”a anulat o procedură în derulare, fără nicio argumentaţie tehnico-economică şi fără a evalua măcar cele 4 oferte deja existente pentru demararea lucrărilor la Târgu Neamţ - Iaşi – Ungheni”.

”#PSD solicită Guvernului Orban să facă publice de îndată rezultatele “Analizei Multicriteriale” elaborată de BEI-PASSA în 2018 şi prezentată oficial în subcomitetul de monitorizare POIM în 06.12.2018. În acest document se găsesc răspunsurile la toate aşa-zisele necunoscute invocate de ministrul Bode privind valoarea estimată, incidenţa problemelor de mediu, valorile de trafic etc. Şi reprezintă dovada clară că PNL va dubla numărul km de autostradă aşa cum a dublat şi alocaţiile.... ”DUPĂ anticipate” şi ”mai vedem””, a mai transmis PSD.

Guvernul renunţă la parteneriate public-privat în ceea ce priveşte construirea unor autostrăzi şi anunţă transferul unor proiecte de investiţii precum căi rutiere, ferate, aeroporturi, spitale sau hidrocentrale de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză către ministerele Transporturilor, Sănătăţii sau Economiei.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, spune că Guvernul intenţionează accesarea de fonduri europene pentru Autostrada Unirii, iar Autostrada Comarnic - Braşov poate fi finanţată "din fonduri europene, naţionale sau alte fonduri atrase".

Sursa : news.ro

Deputatul PNL Matei Dobrovie se declară împotriva obligativităţii vaccinării: Vaccinurile sunt şi trebuie să rămână o pr... Iohannis: Vom ajunge o Românie educată printr-un plan pe termen lung, de la care să nu ne abatem prin schimbări permanen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x