Antena Căutare

PSD ii cere demisia lui Adrian Severin. Europarlamentarul refuza!

"Adrian Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European si din PSD. Daca nu va considera de cuviinta sa faca acest lucru, voi declansa eu procedurta de excludere a sa din PSD", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul social-democrat Victor Ponta. Adrian Severin refuza sa demisioneze insa din PSD si din Parlamentul European si spune ca nu este dispus ca fie sacrificat.

UPDATE: Severin spune ca nu intentioneaza sa demisioneze din PE si ca va ramane un social-democrat independent. Europarlamentarul a adaugat ca, pana in momentul in care o investigatie va face posibila descoperirea adevarului, se autosuspenda din PSD.

Domnul Ponta a tras concluzii pe baza lecturii ziarelor", considera Severin. „Eu cer o ancheta echitabila din partea unor institutii judiciare. Restul, despre demisii date peste noapte, mie mi se pare ca nu reprezinta o solutie serioasa", a mai mentionat europarlamentarul.

Declaratiile lui Victor Ponta:


* Domnul Severin a gresit in activitatea dansului si trebuie sa isi asume responsabilitatea politica, lucrurile sunt clare.

* Imi doresc ca ancheta Parlamentului European sa stabileasca orice alt tip de responsabilitate, dincolo de cea politica.

* Daca se va dovedi ca domnul Severin este nevinovat, imi voi cere scuze.

* PSD va urma in totalitate deciziile socialistilor europeni si ale grupului socialist din PE.

* Imi mentin decizia de suspendare a domnului Adrian Severin din partid.

* Domnul Severin nu este victima unei conspiratii, ci a propriilor sale greseli.

* PSD se confrunta cu o situatie dificila, care il priveste pe un membru vechi al sau si un membru cunoscut pentru capacitatea sa politica.

Victor Ponta a cerut, ci aceasta ocazie, o decizie a PDL privind demiterea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe care a acuzat-o din nou de fraudarea votului din Parlament la Legea pensiilor, subliniind ca in cazurile Severin si Anastase nu trebuie folosite unitati de masura diferite.

Cotidianul The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic, in timp ce procurorii DNA s-au sesizat, din oficiu, privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Severin.

sursa:Hotnews

Antonescu: Prin atitudinea lui Basescu, Romania a adoptat o pozitie paguboasa in cazul Libiei... Averea lui Adrian Severin, verificata de ANI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x