Căutare Live

Raluca Turcan: În România, Educaţia rămâne unul din cele mai subfinanţate sectoare

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că tăierea unui miliard din bugetul Ministerului Educaţiei transmite ”un mesaj cinic” din partea Guvernului: ”Nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în Educaţie!”. Turcan susţine că Educaţia este unul din cele mai subfinanţate sectoare şi este imperativ ca portofoliul să fie preluat cât mai curând de o persoană cât mai competentă.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că tăierea unui miliard din bugetul Ministerului Educaţiei transmite ”un mesaj cinic” din partea Guvernului: ”Nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în Educaţie!”. Turcan susţine că Educaţia este unul din cele mai subfinanţate sectoare şi este imperativ ca portofoliul să fie preluat cât mai curând de o persoană cât mai competentă.

”Miliardul de lei tăiat de Guvern de la Educaţie cu mai puţin de o lună înainte de începerea anului şcolar transmite un mesaj cinic din partea PSD-ALDE: «Nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în Educaţie!». Justificarea acestei tăieri este revoltătoare şi arată lipsa proiecţie a Guvernului. Viorica Dăncilă a explicat în şedinţa de guvern că aceşti bani erau prevăzuţi pentru programul «Merg la şcoală», dar că acesta nu a fost implementat! Faptul că acest program atât de benefic nu a fost aplicat mai denotă şi o lipsă îngrijorătoare de interes pentru ceea ce se întâmplă în educaţie. Într-o ţară în care rata abandonului şcolar este atât de mare, orice suport financiar pentru copiii care provin din familii defavorizate ar fi contat”, a scris, marţi, pe Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, în România, Educaţia rămâne unul din cele mai subfinanţate sectoare.

”Avem copii care învaţă în şcoli neterminate şi supra-aglomerate, avem săli de clasă care stau să se prăbuşească, şcoli cu toalete în curte, avem elevi care primesc hrană de 2 lei/zi. Toate acestea în anul 2019! PSD nu a urmărit şi nu urmăreşte cu adevărat să facă investiţii, să îmbunătăţească ce este de îmbunătăţit şi să aducă sistemul educaţional românesc mai aproape de sistemele performante din Uniunea Europeană. PSD nu vrea să facă acest lucru pentru că se teme. Pentru că educaţia este cel mai mare duşman al lor, pentru că oamenii educaţi nu se vor lăsa minţiţi şi manipulaţi”, a mai scris Turcan.

Deputatul liberal susţine că este imperativ ca portofoliul de la Educaţie să fie preluat cât mai curând de o persoană cât mai competentă.

”Altfel, tindem să păşim pe un drum fără cale de întoarcere, iar cei care vor avea cel mai mult de suferit vor fi copiii noştri!”, a mai scris Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, la începutul şedinţei Executivului, că Guvernul va adopta rectificarea bugetară, ”Este o rectificare pozitivă”, a apreciat premierul, precizând că se asigură bani pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, dar şi pentru continuarea investiţiilor ”în domeniile prioritare”.

Aceasta a firmat că se va reduce cu un miliard bugetul Ministerului Educaţiei, dar ”educaţia va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4 la sută faţă de anul 2018”.

”Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Reducerea de aproximativ un miliard de lei de la Ministerul Educaţiei Naţionale se referă, în principal, la programul «Merg la şcoală» care, din păcate, nu a fost pregătit pentru a putea fi finanţat şi implementat până la sfârşitul acestui an”, a mai afirmat premierul.

Sursa : news.ro

Florin Cîţu: Datele în documentele pentru rectificarea bugetară sunt false! Toţi vinovaţii vor răspunde!... Victor Ponta, despre datoria externă a României: Aceştia sunt banii pe care i-au furat şi i-au prăpădit baronii, mafioţi...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri