Antena Căutare

"Record": Zero prezenta la vot in Parlament pentru Crin Antonescu

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) asupra activitatii parlamentare in sesiunea septembrie - decembrie 2011, co-presedintele USL si liderul PNL, senatorul Crin Antonescu, nu are nicio prezenta la voturile finale exprimate prin vot electronic. La Camera Deputatilor cea mai mica prezenta, de 3%, apartine lui Viorel Hrebenciuc (PSD).

Analiza IPP arata ca senatorul PNL Crin Antonescu "are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartela) in sesiunea septembrie - decembrie 2011", in timp ce "pe prima pozitie, cu cea mai buna prezenta, ramane si in sesiunea trecuta, senatorul PDLGheorghe David, alaturi de alti senatori care obisnuiesc sa participe cu seriozitate la lucrarile Senatului, din 2008 de la alegeri pana in prezent, anume senatorii Dorel Borza - PDL, Mario Oprea - PNL, Tiberiu Bokor - UDMR, Sorin Fodoreanu - PDL si Tiberiu Gunthner - UMDR".

La Camera, pe ultimele pozitii ale clasamentului general al prezentei se afla deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, cu 3% prezenta la voturile finale, si deputatul PSD Florian Popa, cu 12% prezenta. Acesta din urma a participat doar la doua zile de vot electronic in plenul Camerei, respectiv pe 15 decembrie si pe 20 decembrie.

Totodata, studiul IPP arata ca, in comparatie cu sesiunile anterioare, media prezentei a scazut la Camera cu 5%, dar a crescut la Senat (+12%).

Astfel, media de prezenta la Camera a fost de 87% pentru minoritati, 85,4% pentru independenti, 82,4% pentru PDL, 75,9% pentru UDMR, dar si pentru UNPR, 69,9% pentru PNL si 68,9% pentru PSD.

In ceea ce priveste situatia prezentei la voturile finale in Senat, aceasta a fost de 74,9%. PDL are cea mai buna rata de prezenta la Senat (84%), iar UDMR a inregistrat o prezenta de 79,7%, PSD de 74,5%, UNPR de 70,4% si PNL de 66,2%.

Foto: Intactimages

Laszlo Tokes: UDMR este pe placul politicului romanesc, pentru ca este un "partener ieftin"... Munca de deputat: Vezi topul celor mai lenesi alesi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x