Antena Căutare

Relatia NATO-Rusia, in impas: Moscova refuza sa intre sub umbrela scutului antiracheta

"Nu suntem impotriva dorintei NATO de a-si desfasura sistemul de aparare antiracheta, ne opunem insa razei sistemului antiracheta al NATO, care poate acoperi partea europeana a Rusiei. Nu vom fi de acord niciodata in acesti termeni, de aceea cerem garantii juridice clare ca sistemele nu sunt directionate impotriva intereselor noastre", a declarat ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.

Reprezentantul rus a adaugat ca discutiile dintre Rusia si NATO nu se soldeaza cu niciun fel de rezultate, chiar daca NATO spune ca totul decurge bine.

"Din punctul de vedere al Rusiei, nu e bine si partenerii nostri nu au nicio intentie de a obtine progrese la negocieri", a declarat Rogozin, adaugand ca actualul stadiu al scutului antiracheta in Europa va face obiectul unei discutii pe care o va avea luni cu administratia prezidentiala rusa.

Subsecretarul de stat al SUA Ellen Tauscher a subliniat in cadrul Adunarii Parlamentare a NATO ce se desfasoara la Bucuresti, ideea ca scutul antiracheta este exclusiv defensiv si nu este indreptat impotriva Rusiei, ararand ca el se bazeaza pe rachete SM-3, folosite de 25 de ani, care nu ating capacitatea ori viteza rachetelor balistice ruse.

Oficialul american a respins insa posibilitatea ca SUA sa ofere garantii juridice Rusiei.

Adunarea NATO: Scutul antiracheta, subiect cheie pentru Rusia si Romania... Secretarul general al NATO lauda Romania: "Este un aliat exemplar si un exemplu de smart defense"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x