Antena Căutare

Salarii din care Guvernul vrea sa taie 25%: invatator 964 lei, medic rezident 800 lei

Cadre medicale, profesori, militari si alte categorii importante ale societatii vor fi impinse la limita saraciei de saptamana viitoare, cand salariile vor fi reduse cu 25%. Din exemple particulare, un asistent principal radiolog va mai castiga 1.087 de lei, un sublocotenent, 900 de lei, iar un invatator cu 14 ani vechime va trebui sa se descurce cu 723 de lei.

In luna martie, venitul salarial mediu net pe economie in sanatate si asistenta sociala era de 1.370 de lei, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). De exemplu, un asistent principal radiolog care castiga in prezent 1.450 de lei va mai castiga putin peste 1.000 de lei de la 1 iunie.

In invatamant, salariul mediu net este acum de 1.714 lei. Un profesor cu gradul II, cu 10 ani vechime, are un salariu de 1.131 lei, care va ajunge la 848 de lei incepand cu 1 iunie. Intr-un alt caz, un invatator cu 14 ani vechime va ajunge de la un salariu de 964 de lei sa traiasca cu 723 de lei.

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, s-a delimitat imediat de deciziile Cabinetului Boc. Acesta a afirmat saptamana trecuta la postul de televiziune France 2 ca FMI a propus guvernului majorarea impo zitelor, in special pentru cei mai bogati, dar autoritatile din Romania au luat decizia taierii salariilor functionarilor.

Tot articolul, in Financiarul

Motiunea simpla PSD+PC pe agricultura a fost respinsa... Casuneanu: "Ideea ca o persoana precum Catalin Voicu ar putea ajunge ministru de Interne mi-a inspirat frica"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x