Antena Căutare

Şeful social-democraţilor ieşeni: Costel Alexe ar trebui să plece din fruntea Ministerului Mediului, după cartonaşele galbene primite de la Comisia Europeană

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine că ministrul Mediului, Costel Alexe, ar trebui să plece din funcţie, după cartonaşele galbene primite de la Comisia Europeană pe tema tăierilor ilegale de păduri, dar şi a poluării.

Maricel Popa a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Mediului, Costel Alexe, a primit două avertismente “serioase“ de la Comisia Europeană şi că ar trebui să părăsească funcţia.

“Costel Alexe, ministrul demis al Mediului a primit două cartonaşe galbene din partea Comisiei Europene pentru proasta gestionare a două dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă România în ceea ce priveşte mediul: tăierile ilegale de păduri şi poluarea atmosferică. Cele două avertismente serioase primite de Costel Alexe ar trebui să conducă la plecarea acestui habarnist din fruntea ministerului Mediului. Este un adevărat mister ce a făcut ministrul demis cât timp a condus acest minister. De când a fost numit la conducerea Ministerului Mediului se luptă cu mafia lemnului, schimbă legi, modifică atribuţii, programe, rezolvă el greaua moştenire. Sper să nu îşi facă vreo prioritate din judeţul Iaşi, că e vai şi amar de noi”, a spus Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Liderul PSD Iaşi consideră că ministrul Mediului nu are nici o scuză şi că în loc să se preocupe doar de imagine putea rezolva aceste probleme.

“Alexe conduce ministerul de mai bine de trei luni, timp în care, dacă era cu adevărat preocupat de aceste probleme şi nu doar să apară în media, ar fi putut evita activarea celor două clauze. A avut trei luni şi jumătate la dispoziţie pentru a face o treabă de două luni. Nu o spun eu, ci Comisia Euopeană, prin scrisorile transmise României. Ştim circul făcut de Alexe pe la toate televiziunile cu problemele poluării din Bucureşti. Îmi amintesc că în mijlocul acestui scandal, a participat la o emisiune radio şi nu a ştiut să spună cât de poluat este, de fapt, aerul din Capitală, ci doar că «situaţia este, în mod clar, din ce în ce mai rea». Se pare că aşa a comunicat şi la nivelul Comisiei Europene, iar Comisia nu acceptă doar vorbe, aşa cum nu ar trebui să accepte nici românii”, a mai spus şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Comisia Europeană (CE) îndeamnă România să pună în aplicare în mod corect Regulamentul UE privind lemnul (EUTR), care interzice firmelor din sectorul lemnului să producă şi să introducă pe piaţa UE produse obţinute din buşteni recoltaţi în mod ilegal. CE a trimis o scrisoare de punere în întârziere şi a acordat termen de o lună petru remedierea problemelor.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, mai multe măsuri pentru stoparea tăierilor ilegale de arbori, printre acestea aflându-se urmărirea traseului fiecărui arbore, monitorizarea transporturilor de materiale lemnoase prin intermediul GPS şi fotografierea transporturilor de lemne. Ministrul doreşte şi modificarea Codului silvic astfel ca transportul materialelor lemnoase fără documente să devină infracţiune.

Sursa : news.ro

Averea lui Iohannis, investigată de A.N.I.! Informații bombă, „scăpate” într-un document întocmit de procurori... Deputatul USR Emanuel Ungureanu, după ce Mircea Beuran a fost reţinut de DNA: Un medic m-a contactat şi a pretins că Beu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x