Antena Căutare

Simona Maya Teodoroiu, noul Agent guvernamental al României la CEDO

Simona Maya Teodoroiu este noul Agent guvernamental al României la CEDO, decizia de numire fiind publicată joi în Monitorul Oficial. Ea îl înlocuieşte pe Viorel Mocanu, eliberat din funcţie la cerere, în 21 august.

Simona Maya Teodoroiu este noul Agent guvernamental al României la CEDO, decizia de numire fiind publicată joi în Monitorul Oficial. Ea îl înlocuieşte pe Viorel Mocanu, eliberat din funcţie la cerere, în 21 august.

”Doamna Simona Maya Teodoroiu se numeşte în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în decizia semnată de premierul Dăncilă, în baza unei propuneri făcute de MAE în data de 3 septembrie.

Fostul agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, a fost eliberat din funcţie la cerere de premierul Viorica Dăncilă, în 21 august. Viorel Mocanu fusese numit în această funcţie în februarie 2019.

La finalul lunii iulie a apărut informaţia că Mocanu este implicat într-un dosar deschis de DNA în legătură cu modul în care acesta a reprezentat România în procesul deschis de Liviu Dragnea. Dosarul ar fi fost cerut de Secţia specială de la DNA.

În luna mai, HotNews.ro a publicat o investigaţie privind acţiunile întreprinse de agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, în dosarul în care fostul şef PSD Liviu Dragnea încearcă să obţină revizuirea condamnării la 2 ani cu suspendare în cazul Referendumul. Avocatul lui Dragnea, irlandezul Bernard O'Connor, a folosit deja argumentele noului agent al României, Viorel Mocanu, drept o acceptare în faţa CEDO a culpei statului român faţă de Dragnea, pe motiv că nu ar fi avut şansa la un proces corect.

Sursa : news.ro

Muzeul Holocaustului, blocat între afirmaţiile ministrului Culturii şi lipsa de dialog. MCIN va iniţia un proiect de HG ... Mihai Fifor, întâlnire cu sindicaliştii din Poliţie pe tema Statutului Poliţistului. Discuţiile au vizat propunerea ca ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x