Antena Căutare

Soarta lui Geoana la carma Senatului, tema de discutie in coalitia PDL-UDMR

Situatia social-democratului Mircea Geoana in fruntea Senatului, in fapt revocarea sa din functie, ar putea constitui unul din subiectele de discutie pe care liderii UDMR le-ar putea avea astazi, in cadrul intalnirii saptamanale cu partenerii din PDL. Potrivit liderului Uniunii, Marko Bela, ar urma sa fie evaluate sansele de succes ale acestui demers in conditiile permise de actualul regulament al acestei camere legislative.

Potrivit liderului Uniunii, Marko Bela, ar urma sa fie evaluate sansele de succes ale acestui demers in conditiile permise de actualul regulament al acestei camere legislative.
"Astazi avem o discutie in acest sens in coalitie si, dupa aceea, vom lua o decizie, dar aici sunt doua elemente: ce ne permite regulamentul si ce vrem sa facem daca regulamentul ne permite. Acestea sunt cele doua chestiuni pe care trebuie sa le analizam si sa ajungem la o concluzie", a declarat Marko Bela.

In prezent, PD-L isi intemeiaza solicitarea pe un articol al Regulamentului Senatului privind procedura de revocare, despre care sustine ca nu a fost anulat integral de Curtea Constitutionala. Potrivit parlamentarilor democrat-liberali, CCR a declarat neconstitutionale doar primele doua alineate ale articolului 30 care se refera la posibilitatea revocarii presedintelui Senatului la initiativa unei treimi din numarul total al senatorilor, pentru incalcarea Constitutiei sau grave si repetate incalcari ale Regulamentului, restul prevederilor fiind mentinute.

Referendum pentru demiterea lui Geoana?

In schimb, deputatul PD-L Sulfina Barbu ia in calcul o alta varianta de schimbare din functie a lui Mircea Geoana. Ea a apreciat ca presedintele Senatului ar fi schimbat imediat de romani, daca functia sa ar fi supusa unui referendum.
"Daca acum, dupa o luna de cand Mircea Geoana blocheaza reducerea numarului de parlamentari, s-ar face un referendum pentru schimbarea presedintelui Senatului, oare care ar fi rezultatul? Daca romanii ar fi pusi sa aleaga intre pastrarea actualului presedinte al Senatului si transpunerea in realitate a votului lor pentru unicameral si reducerea parlamentarilor, Geoana ar zbura in secunda doi de la conducerea Senatului", sustine deputatul PD-L.

Mircea Geoana este acuzat ca a incalcat grav si repetat Constitutia, "opunandu-se fatis aplicarii vointei suverane a romanilor", manifestata prin votul de la referendumul din 22 noiembrie 2009 pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

Vanghelie, despre PDL: Niste sacali, vagabonti de bulevard. Nu pot lua cu japca sefia Senatului... PSD pregateste o motiune impotriva Ministrului Muncii, Mihai Seitan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x