Antena Căutare

Tăriceanu: Românii s-au comportat responsabil. Problema nu sunt cetăţenii, ci guvernanţii, care sunt depăşiţi de situaţii. Aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă că românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize şi problema nu sunt cetăţenii, ci guvernanţii care sunt depăşiţi de situaţie, care iau decizii proaste, tardive şi contradictorii, precizând că aceste bâlbâieli vor costa România zeci de mii de locuri de muncă şi rămâneri în urmă care cu greu pot fi recuperate.

“Apogeul incompetenţei acestui guvern s-a întâmplat ieri aproape de miezul nopţii! Cu doar 15 minute înainte de miezul nopţii, cu doar 15 minute înainte de a sfârşi starea de urgenţă, guvernanţii au decis ce putem şi ce nu putem să facem după trecerea stării de urgenţă! Oare ce au avut ei în cap când au venit atât de târziu cu aceste decizii? Nu au ştiut că starea de urgenţă se va sfârşi? Lor nu le-a spus dl.Iohannis în urmă cu două săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgenţă? Cum au crezut că putem să ne facem planuri de pe o zi pe alta, ca să nu zic de pe o oră pe alta? ”, afirmă Tăriceanu într-o postare pe Facebook. Liderul ALDE susţine că haosul creat de guvernanţi îi influenţează pe agenţii economici. El îl acuză pe Orban că sacrifică sectoare importante ale economiei.

“Haosul uriaş pe care l-au creat ne influenţează pe toţi, dar mai ales pe cei care au o afacere mai mică sau mai mare, care astăzi nu ştiu dacă îşi deschid sau nu magazinul, dacă îşi cheamă sau nu angajaţii la muncă. Guvernanţii sacrifică unul după altul sectoare importante ale economiei, sectoare care creează sute de mii de locuri de muncă. Sacrifică industria ospitalităţii pentru că dl Orban crede că ea nu aduce suficient la produsul intern brut. Sacrifică industria spectacolului pentru că dl Orban nu are bani să dea pentru cultură. Sacrifică industria sportului pentru că acestui guvern nu i se pare importantă. Sacrifică agricultura dând despăgubiri în loc de apă pe canalele de irigaţii. Sacrifică transporturile ca să poată să o ducă bine transportatorii din alte ţări. Şi exemplele pot continua”, a mai declarat Tăriceanu. El crede că şi sectoarele din economie care au început să funcţioneze vor fi nevoite să îşi reducă motoarele.

“Efectul foarte rapid al acestor sacrificii va fi că şi sectoarele din economie care au început să funcţioneze vor trebui să-şi reducă motoarele sau chiar să tragă pe dreapta. Dacă jumătate dintre români nu o să aibă venituri cine o să cumpere autoturismele fabricate la Mioveni sau Craiova? Sau cămăşile făcute la Brăila şi pantalonii de la Odorhei? Sau brânza de Nasal şi vinul de la Murfatlar?”, a mai afirmat preşedintele ALDE. El a precizat că guvernanţii sunt depăşiţi de situaţie şi iau decizii proaste, tardive şi contradictorii.

“Românii sunt conştienţi de pericolul acestui inamic invizibil. Românii s-au comportat responsabil pe timpul acestei crize. Românii ştiu că pericolul nu a trecut. Problema nu sunt cetăţenii, ci guvernanţii care sunt total depăşiţi de situaţie, care iau decizii proaste şi pe picior, decizii tardive şi contradictorii. Toate aceste bâlbâieli ne costă zeci de mii de locuri de muncă, ne costă rămâneri în urmă pe care greu le vom mai recupera”, a mai declarat Tăriceanu. El a afirmat că dacă starea de alertă ajunge în Parlament, atunci va ajunge în Parlament.

“Şi colac peste pupăză mai vor încă 30 de zile de stare de urgenţă camuflată în starea de alertă! Ca să poată epura politic administraţia, ca să poată să-şi pună neamurile în funcţii şi ca să poată să-şi umple buzunarele din contracte fără licitaţii. Trei motive serioase pentru care dacă această stare de alertă va ajunge în Parlament voi vota împotriva pentru că nu ne ajută pe noi, ci doar pe ei!”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa : news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei d... Cererea prin care Liviu Dragnea a reclamat că este ţinut în detenţie în mod ilegal, retrimisă la Tribunalul Bucureşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x