Antena Căutare

Teodor Baconschi: "Legea votului prin corespondenta trebuie adoptata prin dezbatere in Parlament"

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a declarat vinerea aceasta ca isi propune ca legea votului prin corespondenta sa fie adoptata prin dezbatere in Parlament.

"Foarte multe state democratice aplica de peste 100 de ani votul prin corespondenta. La noi s-a facut acest tambalau trivial si calomnios apropo de nu stiu ce intentii de fraudare. Nu au absolut nici o baza. Legea este solid construita si nu imi propun adoptarea ei prin asumarea raspunderii, ci prin dialog parlamentar si filtrarea ei in comisiile de specialitate ale Parlamentului. Am tot respectul pentru Parlamentul Romaniei si este normal ca el sa fie forumul care filtreaza acest proiect de lege asumat, probabil, de Guvern",


Ministrul a mai adaugat ca promoveaza votul prin corespondenta deoarece il considera util in consolidarea democratiei si pentru a aduce trei milioane de compatrioti in corpul politic al natiunii.

"Nu vrem sa ii separam, sa primim bani de la ei pentru economia romaneasca si sa ii primim in vacanta. Sunt romani ca si noi si au dreptul prin Constitutie de a-si exprima optiunea. Spre deosebire de noi, cei de acasa, ei trebuie sa faca uneori 800 de km pana la o sectie de vot, nu 10 minute pe jos", a declarat ministrul.

Andreea Paul Vass se vede "Doamna de fier" a Organizatiei de femei a PDL... Iliescu, atac dur la Geoana: Din cauza "gafelor" aceluiasi om am pierdut alegerile din 2004 si 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x