Antena Căutare

Teodorovici: Ce poate să fie mai rău decât un premier figurant sau un ministru de finanţe incompetent? Un întreg guvern

Fostul ministrul al Finanţelor Eugen Teodorovici se întreabă, pe pagina sa de Facebook, ce poate fi mai rău decât ”un premier figurant” sau ”un ministru de finanţe incompetent” şi tot tot el dă răspunsul: ”un întreg guvern”. El critică decizia liberalilor care încearcă organizarea de alegeri anticipate.

Eugen Teodorovici a postat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că după trei luni de guvernare PNL nu a reţinut mare lucru în afara imprumuturilor extravagante.

“Dacă guvernarea PNL este anticiparea austerităţii, putem lesne înţelege sensul unicului obiectiv al alegerilor parlamentare anticipate. De aproape trei luni de aiureală politică - pentru că de guvernare nu se poate încă vorbi - nu prea am reţinut mare lucru în afară de împrumuturile extravagante la fel de anticipate şi de putreziciunea logicii PNL şi a celor care susţin ideea "salvării" prin alegeri parlamentare anticipate.Argumentul invocat cu patimă de PNL şi de alte partide "salvatoare" care susţin actuala guvernare este nevoia unor alegeri anticipate pentru că Parlamentul este încă dominat de o majoritate PSD care îi împiedică să demareze urgent reformele necesare în România”, a transmis Eugen Teodorovici.

Fostul ministru precizează că pentru a da jos Guvernul PSD liberalii au avut majoritate în Parlament şi în perspectiva organizarii de alegeri anticipate mizează tot pe o majoritate, dar nu una favorabilă social-democraţilor.

“Deşi aparent logic, realitatea politică a demonstrat deja că este doar un sofism cam prea ieftin pentru nişte oameni politici care pretind că îi respectă pe cetăţenii români. De ce? Pentru că, totuşi, pentru a da jos guvernul PSD şi pentru a instala noul guvern PNL, forţele unite ale opoziţiei au avut majoritate în Parlament, şi nu PSD! Dar şi pentru că în orice variantă aleasă pentru demararea etapelor premergătoare alegerilor anticipate - demisie sau demitere a guvernului Orban în urma unei moţiuni de cenzură, plus a altor două propuneri de guvern - se mizează, evident, tot pe o majoritate parlamentară favorabilă, dar nu a PSD! Aşadar, putem anticipa că obiectivul alegerilor anticipate depinde exclusiv de aceeaşi majoritate parlamentară care a permis instalarea anticipată a unui guvern pe care l-am anticipat incompetent!?”, a mai scris ministrul de Finanţe.

În finalul postării, Teodorovici spune că anticipează răspunsul la întrebarea: “Ce poate să fie mai rău decât un premier figurant sau un ministru de finanţe incompetent?”, iar acesta este “Un întreg guvern”.

Sursa : news.ro

Tăriceanu, după declaraţiile lui Dorin Florea: În niciun caz nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de or... Deputat USR, după promulgarea legii pentru dublarea alocaţiilor: Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x