Antena Căutare

Tokes vrea sa deschida reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles!

Europarlamentarii UDMR Laszlo Tokes, vicepresedintele Parlamentului European, Csaba Sogor si Iuliu Winkler vor sa deschida la Bruxelles o reprezentanta a Tinutului Secuiesc. Cei trei au lansat o invitatie eurodeputatilor si presei, informeaza dcnews.ro.







"Daca acest model european al autonomiei se poate obtine numai intr-un astfel de mod, prin a iesi in strada, atunci da, secuii trebuie sa iasa pe strada, dar prin demonstratii pasnice sa o obtina. Si nici Tokes Laszlo nu a convocat la un razboi civil sau ca secuii sa ia arme in mana. Si el a vorbit de demonstratii pasnice. Sunt de acord cu fiecare cuvant al lui Tokes Laszlo, fiindca s-a nascut in Ardeal, traieste in Ardeal, pe jumatate este si secui. Daca cineva are dreptul sa spuna ce dorinte au maghiarii din Ardeal, Tokes Laszlo este acela", a spus atunci Szegedi.

Liderul europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, spune ca situatia este ingrijoratoare, dar nu ar trebui ca lumea sa cada in isterie. "Pe langa institutiile europene sunt un fel de mici ambasade, reprezentante la nivel de oras, microregiuni. Dar ele reprezinta unitati administrativ-teritoriale ale statelor respective, recunoscute de legi, de constitutii. E o tampenie asta cu Tinutul Secuiesc. Poate fi si o provocare, un subiect care sa sune bine in urechile unora. Cam tot ce se intampla rau la nivel european are de obicei legatura cu o situatie interna, cu o criza. Nu stiu de ce domnul Tokes face asta. Probabil ca e vorba si de lupta dintre cele doua partide maghiare din Romania. In randurile PDL nu o sa genereze ingrijorare pentru ca ei l-au sprijinit pe Tokes la scaunul de vicepresedinte. Pe noi ceilalti insa ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca UDMR isi coordoneaza activitatea mai mult cu europarlamentarii maghiari, ca vorbesc doar maghiara. Ingrijorare e suficient, nu trebuie sa ne isterizam, am stiut intotdeauna cu UDMR priveste mai mult spre Budapesta decat spre Bucuresti", a declarat pentru realitatea.net, liderul europarlamentarilor PSD.

sursa:Jurnalul

Mircea Basescu: "Firma mea e verificata la sange pentru ca sunt fratele presedintelui"... Udrea: La Ministerul Turismului nu se tine cont de culoare politica la alocarea fondurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x