Antena Căutare

Traian Basescu a refuzat sa devina membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania

Vestea ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost numit ieri academician de onoare in cadrul Academiei Oamenilor de Stiinta a facut circuitul intregii media din Romania, insa astazi Administratia Prezidentiala a dezmintit faptul ca Traian Basescu ar fi acceptat numirea onorifica.

Iata cum arata comunicatul oficial al Administratiei Prezidentiale:

"Cu privire la propunerea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania ca presedintele Traian Basescu sa devina membru de onoare, Administratia Prezidentiala precizeaza ca initiativa nu a primit acordul Presedintelui sau al institutiei prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu considera ca acordarea unui sediu si promulgarea unei legi sunt obligatii de serviciu care nu trebuie rasplatite cu titluri academice.

Presedintele multumeste membrilor AOSR pentru initiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR".

Conform hotnews.ro, reprezentantii Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania au declarat ieri ca meritele lui Traian Basescu ar fi ca a asigurat Academiei un sediu pe cand era primar al Capitalei si ca, in calitate de sef al statului, a semnat legea prin care AOSR devine institutie bugetara.

Foto: Intact Images.

Curatenie in PSD? Ponta renunta la Catalin Voicu... Axa Bucuresti-Washington: "Daca SUA si aliatii lor ar ataca Iranul, Romania ar actiona alaturi de ei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x